Sven Meijer beoordeelde namens GadgetGear de Dbest mini-speaker, compact en klaar om te gaan! met 3 sterren.

The Good
  • Erg handig magnetisch voetje.
The Bad
  • Het geluid viel enigszins tegen.


De draadloze DBest Eiffel 2 mini speaker is een goedkope oplossing om overal je muziek af te spelen. Je kan de mini speaker zelfs met bijgeleverde magnetische standaard gemakkelijk in je auto klikken en zo je muziek te beluisteren en handsfree te bellen.
Unboxing
Bij het uitpakken valt allereerst het mooie design van de verpakking op waarbij het merk logo door zijn vleugels doet denken aan een horloge merk wat een luxueus gevoel geeft. Opvallend hierbij is het zwart rode design van de Dbest, welke wordt geleverd met een usb kabel als oplaad functionaliteit, aux kabel, beschermhoesje en een kort instructie boekje. Helaas ontbreekt de net adapter wat het opladen beperkt tot het laden via de usb poort.

DBest 3

 

 

 

 

DBest 4

Design
In de verpakking is de mini speaker magnetisch verbonden aan de houder waar deze opgezet kan worden. Deze houder is te bevestigen op allerlei typen oppervlakten waardoor zowel horizontale als verticale bevestiging mogelijk is. Bij een verticale bevestiging lijkt deze speaker, mede door zijn zwart rode design op een beveiligingscamera. Neemt niet weg dat bij montage op het dashboard de magnetische bevestiging sterk genoeg om tijdens het rijden goed te blijven zitten. In tegenstelling tot het kleine broertje, Dbest Eiffel 1, is deze alleen in de kleuren combinatie zwart/rood of zilver/rood verkrijgbaar. Het zwart rode design geeft hierbij weinig contrast. Het formaat van de Dbest past binnen de handpalm waardoor deze lekker in de hand ligt. Door zijn gewicht en afwerking aan de buitenzijde ligt deze ook erg zacht en solide in de hand. In het midden weergeeft een kleine led balk door middel van kleur indicatie de verschillende functies aan. Dit alles doet denken aan een james-bond achting snufje.

DBest 6Werking
Bij het aanzetten van de Dbest klinkt er een geluid als signaal dat deze aan staat. Om vervolgens de bluetooth connectie te kunnen maken dient de aan/uit switch 5 seconden te worden ingehouden, hierbij sluit de Dbest af waarna deze opnieuw gestart moet worden en er dan pas connectie gemaakt wordt. Dat gaat zowel met een Android als iOS aangestuurd systeem probleemloos. Zodra de verbinding gemaakt is wordt dit in de gekleurde led balk blauw weergeven. Vervolgens kan er bij het afspelen van muziek zowel op de Dbest geswitcht worden tussen nummers als op het device. Het switchen tussen nummers is ook zichtbaar op de display van het device, dit zelfde geldt voor het aanpassen van het volume. Indien het device middels een aux kabel connectie heeft met de Dbest is het niet mogelijk om het volume aan te passen of het switchen tussen nummers op de Dbest zelf. Deze functionaliteiten zijn alleen beschikbaar bij een bluetooth verbinding.
Het antwoorden van oproepen kan met de opnameknop maar ook is het automatisch opnemen van een oproep mogelijk. Deze functionaliteit werkt erg goed en schakelt hierbij snel van muziek naar beltoon en vervolgens het telefoon gesprek.

De geluidskwaliteit is bij hoge tonen op maximaal volume goed. Zodra er muziek wordt geluisterd met meer bass doet de Dbase zijn naam geen eer aan. Hierbij is er een sterke resonantie en dit doet afbreuk aan de geluidskwaliteit. Het geluid heeft een kleine frequentie en heeft hierdoor weinig dynamiek.

DBest 5
Tijdens een gesprek werkt de microfoon in de Dbase verrassend goed, aan de andere kant van de lijn ben je prima te verstaan zodra de Dbase zich bevindt binnen een bereik van 1 meter. Ook omgevingsgeluid lijkt deels te worden weggefilterd wat hem ideaal maakt om als carkit te gebruiken. Voor een goede connectie tussen device en Dbase moet deze binnen een bereik van 10 meter zijn van het gekoppelde apparaat.

DBest 1
Het LED stripje, de knoppen en schuifjes zijn netjes op rij geplaatst om de speaker heen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met zijn ruime 20 uur batterij duur is dit kleine apparaat prima voor een lange dag luisterplezier op het strand of een lange rit naar een vakantiebestemming. Echter is de batterijstatus niet zichtbaar wat onhandig is. Het opladen en tegelijkertijd gebruik maken van de Dbase werkt wel goed, mocht je auto een usb poort bezitten is deze mini speaker prima te gebruiken als permanente carkit. Zodra de accu volledig geladen is wordt dit wederom in de led balk weergeven.

Conclusie
De Dbase is een kleine speaker welke qua design erg zijn best heeft gedaan maar niet direct de associatie legt met een wireless speaker. Hij is leverbaar in 2 subtiele kleuren die passen bij de luxe overall feel die het product wil uitstralen Zoek je een goede wireless carkit met speaker functionaliteiten dan is de Dbase een goed en betaalbaar product (€29,95). Door de beperkte dynamiek in het geluid klinkt de muziek oppervlakkig en is dit voor mij een missende factor.

Specificaties
Bluetooth Protocol: 3.0 +EDR
Verbindingsafstand: ≥10 meter
Microfoon: Ja
Frequency Range: 150Hz – 20KHz
Signaal/geluid ratio: >80dB
Driver: 4ohm, Ø45mm
Audio-in: Bluetooth/ 3.5mm Audio Jack
Oplaadbare batterij: 800mAH
Batterij voltage: 3.7V
Oplaadtijd maximum capaciteit: 3~4 hrs
Power input: Micro USB (5V/500mA)
Netto gewicht: 140g
Afmetingen: 68mm (D) x 68mm (H)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.