Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

MWC: Alcatel OneTouch komt met drie nieuwe Firefox OS toestellen

Alcatel OneTouch heeft samen met Mozilla in totaal drie nieuwe FireFox OS toestellen aangekondigd. Net als Chrome OS, draaien deze toestellen compleet in de cloud. Hierdoor is het overschakelen naar een nieuw toestel erg makkelijk, maar zal de datarekening mogelijk wel iets verder oplopen.

Fire C

De nieuwe instapper gaat de Fire C worden. Dit toestel heeft een 3.5 inch display met een resolutie van 480×320 (hVGA). Het toestel draait op FireFox 1.3 en draait op een 1.2Ghz dual-core processor met 512MB werkgeheugen.

Alcatel-OneTouch-Fire-C

Aan de achterkant zit een VGA camera, maar dat is niet vreemd gezien dit het instapmodel is. Er zit 4GB aan opslagruimte in waarvan 2GB over is als het het toestel gaat gebruiken. Muziek luisteren kan via WiFi, maar ook gewoon via de FM ontvanger die in het toestel zit.

Fire E

De Fire E heeft eveneens een 4,5 inch display, maar met een 960×540 qHD display en draait op FireFox 1.3. Onder de motorkap ligt een snellere 1.2GHz dual-core processor met 512MB werkgeheugen. Je krijgt ook Bluetooth 4.0 en ondersteuning voor WiFi b/g/n in handen met WiFi Direct en een hotspot functie.

Alcatel-OneTouch-Fire-E

De camera die Alcatel OneTouch in dit toestel stopt is een 5 megapixel model. Daarnaast krijg je een VGA front-facing camera in het toestel en een FM ontvanger.

Fire S (4G)

Ook de Fire S heeft een 4,5 inch display met een 960×540 resolutie en 1.2Ghz dual-core processor met 512MB RAM, maar ziet er veel minder speels uit. Daarnaast heeft hij 4G ondersteuning.

Alcatel-OneTouch-Fire-S

Of ze ooit in de Nederlandse schappen liggen valt te betwijfelen. Er zijn maar weinig landen waar ze verkocht worden. Vorig jaar startte Alcatel met de Fire serie.

Fire 7

Alcatel OneTouch vult de serie nog aan met de Fire 7 tablet. Deze heeft een 7 inch display met een 960×540 resolutie en lijkt zich daarmee ook op de onderkant van de markt te richten. Onder de motorkap ligt een 1.2GHz processor en zowel aan de voor- als achterkant zit een VGA camera.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.