Kaspersky vindt een enorm veiligheidsprobleem in moderne laptops

Het is zondag, en dat is hier over het algemeen een klusdag. De suggestie van vandaag? Check je laptop voor een belangrijk veiligheidslek dat Kaspersky heeft gevonden.

Het probleem

Het gat in de beveiliging zit in de anti-diefstal software van Absolute Software. Deze zit enorm diep in het systeem verwerkt waardoor je zelfs met het wissen van je hard drive hier niet af komt. Het zit diep in de firmware van jouw computer.

Hoewel de software bedoelt is om laptops na diefstal terug te vinden, kunnen criminelen het nu misbruiken voor andere doelen. Ik zal niet teveel in detail treden, want voor de techies onder ons heeft Kaspersky een gedetailleerd bericht online gezet.

De oplossing

Het installeren van de Kaspersky Software is voor de verandering eens niet de oplossing voor het probleem en dat is sympathiek van ze. Kaspersky zegt dat je eerst moet kijken of de software op jouw machine actief is.

Ga met CTRL+ALT+DEL naar het taakbeheer van jouw PC. Kijk of je rpcnet.exe in de lijst ziet staan. Dit bestand kan ook te vinden zijn in C:\System32\directory. Gevonden? Dan heb jij de software op jouw laptop staan.

Zelf verwijderen is helaas geen oplossing. Je moet contact opnemen met Absolute Software om ze te vragen hoe je de software kunt deactiveren. Let wel, dan is jouw bescherming dus ook weg. Elk voordeel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events