Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Nu ook 3D printen vanuit Photoshop

Adobe heeft vandaag een grote update voor Photoshop CC aangekondigd. Het was al mogelijk om in 3D te ontwerpen, dus neemt Adobe de volgende logische stap. Het gaat nu namelijk ook mogelijk worden om direct vanuit Photoshop CC 3D prints te maken met je 3D printer.

Photoshop CC beschikt al heel lang over tools om 3D ontwerpen te maken. Door uitgebreide previews toe te voegen is het nu mogelijk om een goed beeld te krijgen van de 3D print die er uiteindelijk uit kan rollen. Adobe biedt ondersteuning voor de meest gangbare 3D printers waaronder de populaire MakerBot Replicator.

Adobe komt ook met updates voor Illustrator en InDesign. De belangrijkste hiervan is diepe integratie met TypeKit. Hierdoor worden fonts automatisch gedownload als ze nodig zijn voor een document waar je aan werkt. Daarnaast krijg je meer keuzen als een font vervangen moet worden.

Binnen Photoshop CC krijg je tenslotte toegang tot het spectaculaire Perspective Warp. Deze techniek laat je achteraf het perspectief van een object aanpassen. Dit is in zekere mate te vergelijken met de mogelijkheden die de Lytro camera te bieden heeft. Een bijzonder interessant stukje techniek dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.