Afgelopen week was het nog op de CES, en kort daarna mochten wij al even spelen het de nieuwe SmartBand van Sony. Sony stelt je met haar SmartBand in staat om je leven te loggen in de bijbehorende app, maar hoe zit hij om de pols?

De SmartBand van Sony verschijnt in bovenstaande kleuren. Dat wil zeggen, de band. De SmartBand bestaat eigenlijk uit twee producten. Het bandje en de SmartCore. Deze core bevat alle sensoren en techniek. Hij is waterdicht en dat is opvallend. Er zit ogenschijnlijk een normale Micro-USB connector in. Dit zou betekenen dat Sony een manier heeft gevonden om deze connector waterdicht te maken. Zouden we dat in de Z2 terug gaan zien? Wie weet…

De SmartCore heeft aan één kant LED’s en een knop zitten. Deze LED’s brengen je op de hoogte van status updates op je toestel. Zo zou een LED groen kunnen knipperen wanneer je een WhatsApp berichtje hebt of blauw bij Facebook. In totaal zijn er drie LED’s. De bandjes zijn dubbelzijdig uitgewerkt waardoor je zelf kunt kiezen aan welke kant je de knop en de LED’s plaatst.

Sony SmartBand_0017

Wat opviel tijdens de presentatie is dat veel mensen verwachten dat de ronde metalen schijf een ‘knop’ is. Helaas, het is een ‘knoop’ ;-). Je zet er het bandje mee vast, meer niet.

Ik heb de SmartBand even om de pols mogen dragen en kan zeggen dat het bandje zeer comfortabel aanvoelt. Alleen onder het elastische deel van mijn mouw heeft hij wat weinig ruimte, maar dat heeft mijn horloge ook niet. Je kunt de SmartCore ook zonder bandje gebruiken door hem in je broekzak te steken.

Sony had alleen de grote maat liggen. Er komt ook een smartband voor de vrouw. Je kunt de standaard SmartBand in het wit en zwart kopen. Daarnaast gaat Sony verpakkingen met drie kleuren van de bandjes verkopen. Een SmartBand gaat €99 kosten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.