Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

De grote Galaxy S5 Update, wat weten we al?

De aankondiging van Samsung’s nieuwste vlaggenschip nadert, dus is dit een mooi moment om eens te kijken naar wat we allemaal al (denken te) weten over dit nieuwe toestel. Één ding is zeker, Samsung moet innoveren om de S5 interessant te houden en dat lijkt te gebeuren.

Hoewel er even sprake zou zijn van de integratie van een iris scanner in de S5, lijkt het er nu toch op dat Samsung net als Apple voor een vingerscanner kiest. Ik moet er ook niet aan denken om de camera iedere keer voor mijn oog te moeten houden om te checken of ik een WhatsApp binnen heb. Als we de Korea Herald mogen geloven, plaatst Samsung de scanner onder het display. Een interessante keuze. Bij de iPhone 5S ben je beperkt tot het indrukken van de home knop terwijl je nu overal op het scherm je vingers moet kunnen laten aflezen.

Qua resolutie moet de 5S een stuk indrukwekkender worden dan de andere smartphones die op dit moment in de schappen liggen. Phone Arena vertelt ons dat we een 2K scherm mogen verwachten. Dat zijn 2560×1440 pixels. Twee keer Full HD dus.

Ook leren we van die bron dat we een 20 megapixel camera mogen verwachten wat laat zien dat Samsung goed kijkt naar de Z1 van Sony. Daarnaast moet er een 2.900mAh accu in komen te liggen.

Ook de interface gaat op de schop. Samsung introduceerde al de Nature UX voor de HomeSync en de Magazine UX voor haar nieuwe PRO tablets. De nieuwe interface van de S5 lijkt een kruising te worden en heeft wat meer weg van Windows Phone zoals een screenshot van @evleaks ons laat zien.

ET News meld dat ook de Air Gestures preciezer gaan worden. Samsung zou een derde dimensie toevoegen en dat moet dan wel hoogte zijn. Vooral op het gebied van games denk ik dat dit leuke mogelijkheden gaat bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.