Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

CES: Samsung introduceert de Galaxy NotePRO en de TabPRO

Na de grootste UHD TV, komt Samsung ook als eerste A-merk met lekkere grote tablets op de markt. Zoals verwacht introduceerde Samsung zojuist de Galaxy NotePRO tablet, maar Samsung knalde daar ook nog even de TabPRO achter aan.

Beide PRO tablets vormen een nieuwe formfactor in het tablet assortiment van Samsung. De tablets beschikken namelijk over een royaal 12,2 (16:10) inch display met een resolutie van 2560×1600 pixels. Het formaat waarvan de geruchten gaan dat Apple het ook wil gebruiken. Naast de 12,2 inch versie van de TabPRO, komt Samsung ook met 10,1 en 8,4 inch versies van deze nieuwe tabletlijn.

Ook nieuw is de gebruikersinterface van deze nieuwe serie tablets. Samsung heeft dit de Magazine UX gedoopt. Deze nieuwe interface kan gevoed worden met RSS feeds waarna het een magazine-achtige uitstraling heeft en je de hele dag van de laatste updates kan voorzien. Handig!

Door het grote schermformaat, wordt multitasking ook nog een stuk interessanter. Het scherm van de tablets is in 2, 3 of 4 schermen op te splitsen. Doordat het on screen keyboard ook nog eens dezelfde breedte kan hebben als een gewoon toetsenbord moet het tikken op de PRO’s ook een stuk fijner werken.

Samsung-Galaxy-TabPRO

Het grote verschil tussen de TabPRO en de NotePRO is natuurlijk de ondersteuning voor de S Pen van Samsung. Het vergroot de multitasking mogelijkheden van de tablet enorm doordat je kleine vensters kunt tekenen waar je bijvoorbeeld YouTube content in kunt droppen.

De tablets beschikken standaard over 32GB aan opslagruimte. Daarnaast kun je er tot 64GB bij prikken in de vorm van MicroSD kaarten en krijg je ook nog 50GB aan opslagruimte op Dropbox.

Beschikbaarheid

De 12,2 inch Galaxy NotePRO WiFi gaat €749 kosten. Dezelfde uitvoering in de TabPRO-lijn kost €649. De goedkoopste 8,4 inch TabPRO heeft 16GB aan opslagruimte en kost je €389. Ze worden dit kwartaal nog verwacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.