Arjan Olsder
Arjan Olsder

Test: Xqisit Foldable Stereo Headset

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Geluidstechnisch superieur in de prijsklasse

THE BAD

  • Plastic scharnieren
  • Kleine afwerkingsfoutjes

Xqisit lanceerde dit jaar haar Foldable Stereo Headset. Een headset waar ik zelf helemaal niets van verwachtte, totdat ik hem op het kantoor van Xqisit zelf mocht ervaren. Mijn conclusie toen? Cheap maar goed. Nu heb ik een maand met zo’n hoofdtelefoon rondgelopen. Zou mijn mening bijgesteld zijn?

Unboxing

De verpakking van de Xqisit Foldable Stereo Headset bevat naast de hoofdtelefoon een los 3,5mm audiosnoer en wat nutteloze documentatie.

Xqisit Foldable Stereo Headset Unboxing

Design

Het ontwerp van de Xqisit Foldable Stereo Headset is erg simpel gehouden. Xqit heeft voor een on-ear oorschelp gekozen. Het binnenwerk van de oorschelp bevat helaas wat dunne padding waardoor de plastic behuizing goed zichtbaar is. Ik zelf hou daar niet zo van.

De hoofdband is van plastic, maar voelt toch heel stevig. Het verstellen van de maat werkt ook vrij simpel door de oorschelpen naar beneden of naar boven te duwen.

Xqisit Foldable Stereo Headset Oorschelpen

Qua design zijn verder wel wat imperfecties te vinden in de afwerking, maar dat mag je op dit prijsniveau verwachten en is vooral zichtbaar op het moment dat je echt nauwkeurig naar de hoofdtelefoon kijkt. Je vrienden zullen het niet zien 😉

Verder is het mogelijk om de oorschelpen in te vouwen zodat de headset weinig ruimte inneemt. De scharnieren zijn helaas wel van plastic, maar dat mag voor deze prijs.

Xqisit Foldable Stereo Headset Opgevouwen

Geluid

Het gaat bij Xqisit om veel geluid voor weinig euro’s. Dat lijkt te zijn gelukt. De drivers in de Xqisit Foldable Stereo Headset doen keurig hun werk en geven een mooi algemeen geluid. Kan het beter? Ja, maar wederom niet tegen deze prijs. Zeker niet tegen deze prijs. Voor dit geluid zou ik twee tot drie keer zoveel betalen.

De kabel van de hoofdtelefoon bevat een headset functie. Deze werkt, maar is niet bijzonder van kwaliteit.

Xqisit Foldable Stereo Headset Remote

Een mooie bonus aan deze headset is dat beide oorschelpen een 3,5mm aansluiting hebben. Niet alleen kun je zelf kiezen waar je de kabel aan hangt, je kunt ook een tweede hoofdtelefoon op de jouwe aansluiten. Gezellig samen luisteren dus 😉

Draagcomfort

Ik heb een groot hoofd en draagcomfort is dan over het algemeen echt een enorm probleem. De meeste hoofdtelefoons klemmen mijn hoofd te veel af. Bij deze is dat niet het geval en dat laat de Xqisit Foldable Stereo Headset zeker punten scoren.

Conclusie

Je hoort me veel voer de prijs van deze headset praten. Het dingetje mag voor €39,99 weg en daar verwacht ik gewoon niet al te veel van. Op het geluid na voldoet hij prima aan dat beeld. Het geluid is namelijk veel meer waard dan die vier tientjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.