Test Update: Xqisit xqB20 (Bluetooth Speaker)

Afgelopen zomer mocht ik los gaan op de xqB20 speaker van Xquisit. Xqisit is een relatief nieuw merk op de markt van mobiele speakers, maar wist met deze unit, zeker in combinatie met de prijs, mij toch te verbazen.

Één van mijn kritiekpunten is dat je met dergelijke speakers erg beperkt bent voor wat betreft de dynamiek in het geluid. Nu is dit één van de vele speakers die je kunt daisychainen. Met andere woorden, je kunt er verschillende achter elkaar hangen. Normaal krijgen we één unit, dus testen we dat niet. Xquisit was afgelopen maand echter zo aardig om een hele doos met xqB20 speakers af te sturen. Voor jullie, onze lezers! Voor mij ook een mooi moment om de daisychain functies eens goed aan de tand te voelen.

Wat mij daarbij opvalt is dat een tweede speaker toch wel heel veel toevoegt aan de geluidsbeleving. Niet zo zeer qua volume, maar vooral de dynamiek maakt een enorme stap vooruit. Natuurlijk heb ik het niet bij twee speakers gehouden….

Ik ben namelijk door blijven koppelen. Bij de derde merk ik dat de ervaring qua geluidsvolume echt toe begint te nemen. Bij de vierde gebeurd hetzelfde, maar bij de vijfde… daar gaat het mis. Pas op dat moment merk ik dat het signaal vanuit mijn Xperia Z1 toch echt minder begint te worden.

Terwijl ik de speakers op deze manier inzet, begin ik ook na te denken over hoe het nog beter kan. Wat zou het fijn zijn om het linker- en rechter audiokanaal te kunnen splitsen om zo ook nog eens stereo uit de set te trekken. Dat zien we nog maar weinig en zal vast een hele uitdaging zijn. Wellicht iets voor in de toekomst 😉

Omdat je het voordeel van daisychaining echt zelf moet ervaren, gaan we hier bij GadgetGear de komende dagen enkele Xqisit xqB20 speakers weggeven. Ik heb het dan natuurlijk over setjes. Houdt GadgetGear dit weekend goed in de gaten om te weten hoe je jezelf van zo’n setje speakers kunt voorzien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roelof van Doorn
Je ziet me wel, maar herkent me niet. Blijf gokken wie ik ben. Als je het weet zeg je 'O, die!'

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram