Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de Empire State Building bij nacht 3D Puzzel met 4.5 sterren.

The Good
  • Het eindresultaat bevat veel details
  • Leuke verlichting
The Bad
  • De schakelaar zit aan de onderkant
  • Slechts één LED voor deze lichtshow


Jaren geleden kwam Ravensburger met 3D Puzzels. Leuk, maar een echte gadgetfactor hadden ze nooit. Met de introductie van de Empire State Building bij nacht is dat heel anders. Dit is de eerste 3D puzzel die geheel verlicht is.

De magie van de nieuwe Empire State Building bij nacht puzzel zit hem in de voet. Hier zit een klein kastje dat een multi-color LED aanstuurt. Deze maakt gebruik van 3 AAA batterijen waardoor hij heel wat uurtjes kan branden. De nok is bovendien van transparant plastic om het licht mooi te geleiden.

Ravensburger 3D Puzzle

Helaas zit de bediening ook aan de onderkant en dat betekent dat je de toren regelmatig moet kantelen om hem aan en uit te zetten. Gelukkig heeft Ravensburger dan ook niet voor schuim, maar plastic gekozen. Sterker nog, alle stukjes lijken qua bedrukking zo enorm op elkaar dat Ravensburger op de achterkant nummers en pijlen heeft gedrukt zodat je iets hebt om je op te oriënteren. Of je negeert ze natuurlijk als hard-core puzzelfanaat :-).

Plastic is dunner dan schuim en met name op de hoeken geeft dat een uitdaging. Waar je voorheen twee stukken in elkaar schoof om een hoek te vormen, kent deze doos stukjes met een vouwlijn. Hierdoor zijn de hoeken van de Empire State Building bij nacht ook een stuk mooier geworden.

Ravensburger 3D Puzzle

Conclusie

De Empire State Building bij nacht heeft een paar ruwe kantjes. Ik zie liever een schakelaar die gemakkelijker toegankelijk is en het Empire State Building staat bekend om haar bonte kleuren en lichtshows. Met één LED is dat wat magertjes. Dat neemt echter niet weg dat de Empire State Building bij nacht 3D puzzel van Ravensburger een leuke variant is op de bekende dozen en menig puzzelaar zal verrassen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.