Test: Air Hogs Atmosphere

We hebben weer een bijzonder stukje speelgoed van Air Hogs toegestuurd gekregen. Het gaat om de nieuwe Atmosphere. Een vrolijk balletje met een ingebouwde helikopter. Het idee van deze vliegende bal is dat je hem met je handen kunt besturen.

Unboxing

De verpakking van de Atmosphere bevat een laadstation en de Atmosphere bal zelf. Het laadstation heeft zes AA batterijen nodig. Deze zal je zelf nog even moeten kopen, want die zitten er helaas niet bij.

atmo_callouts

Design

De toys van Air Hogs zien er doorgaans wat agressief uit en dat bevalt me altijd wel. De Atmosphere is echter gewoon een bal. Kunnen ze daar veel aan doen? Vast niet. Dit zal een keuze zijn geweest om de aerodynamica op orde te houden. Het laadstation ziet er dan wel een stuk spannender uit.

Het laadstation bevat een grote rode knop en een IR LED. Deze combinatie is belangrijk. Zolang je het laadstation aan hebt staan is de rode knop een panic button. Druk erop en de Atmosphere stopt direct. Dat kan altijd handig zijn.

Playtime

Het belangrijkste is natuurlijk hoe het is om met de Atmosphere te spelen. Net als vele kleine helikopters, moet je hem eerst opladen. Dit duurt tussen de 5 en 10 minuten. Hierna moet je hem van het basisstation afhalen.

Onderaan de bal zit een kleine schakelaar om hem aan te zetten. Dit is het enige moment dat je met je vingers door de bal heen moet prikken. Draaien de rotorbladen, dan kan dat natuurlijk tot schade aan de motor lijden. Om te voorkomen dat je dit doet, duurt het drie seconden voor de Atmosphere ook echt aan gaat.

gal_3_atmo_lightbox_2

Op dat moment gaat de Atmosphere vliegen. Door je hand er onder te houden is hij enigszins te besturen en je zou hem zelfs voorzichtig over kunnen gooien tot de batterij zover leeg is dat hij langzaam blijft dalen. Dat is na ongeveer 5 minuten al.

De Atmosphere is een enorm boeiend speeltje, maar kan mij niet lang boeien. Natuurlijk gaat het erom wat kinderen er van vinden. Ik heb vier kinderen (7,9,10 en 12 jaar oud) laten spelen met deze Atmosphere. Hoewel ze in het begin enthousiast waren, blijkt dat ze al wel snel uitgespeeld zijn met dit stuk speelgoed. Dit in tegenstelling tot vele andere vliegende toys van Air Hogs.

gal_1_atmo_lightbox_4

Conclusie

De Atmosphere is een boeiend speeltje, maar weet niet lang te boeien. Voor een paar tientjes meer heeft Air Hogs heel wat leuker speelgoed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 3 sterren.

THE GOOD

  • Handige noodstopknop
  • Interessant speelgoed

THE BAD

  • Kinderen verliezen al snel interesse voor deze toy.
Roelof van Doorn
Je ziet me wel, maar herkent me niet. Blijf gokken wie ik ben. Als je het weet zeg je 'O, die!'

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram