Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Samsung voegt mobiele en camera takken samen

De afgelopen twee jaar hebben we van Samsung een aantal prachtige fotocamera’s gezien die draaien op Android. Het topmodel hiervan is de nieuwste Galaxy NX camera die je op deze manier wel heel hi-res laat instagrammen.

Kennelijk is de mix van Android met fotografie een enorm succes, want Samsung heeft besloten om de afdeling die de telefoons ontwikkeld samen te voegen met de afdeling die camera’s ontwikkeld.

Hoewel het nog niet duidelijk is wat de nieuwe afdeling precies gaat doen, kunnen we wel voorzichtig een paar aannames doen. Zo zullen de camera’s met Android gaan profiteren van de slimme technieken in de moderne smartphones. Ik verwacht een betere samenwerking. Misschien komt Samsung zelfs met apparaten als de DSC-QX10 van Sony.

Daarnaast is de camera in de smartphone een steeds belangrijker onderdeel aan het worden. Samsung’s mobiele ontwikkelaars kunnen de vakkennis over lensbouw van hun collega’s bij fotografie zeker goed gebruiken evenals technieken voor optimale beeldverwerking.

Wat het ook gaat worden, we gaan het zeker zien in 2014.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.