Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Samsung lanceert de Galaxy NX systeemcamera

Het moest er eens van komen. Na de wat mij betreft zeer geslaagde Android compactcamera’s, voegt Samsung nu ook een systeemcamera met Android aan haar assortiment toe. Deze high-end megapixelknaller heeft de naam Galaxy NX meegekregen.

Met de introductie van de Galaxy NX heeft Samsung de eerste Android camera in handen waarvan je de lenzen kunt verwisselen. Bijkomend voordeel is ook nog eens dat er al heel veel lenzen zijn op uit te kiezen. De NX-lijn van Samsung bestaat namelijk al een tijdje.

GALAXY NX (8)

Hoewel ondersteuning voor WiFi niet heel vernieuwend is in de NX-lijn, is de ondersteuning voor bluetooth en 3G/4G dat wel. Laat staan dat je ook gewoon games op het toestel kunt downloaden natuurlijk ;-).

De aanwezigheid van Android geeft Samsung en de gebruiker veel meer vrijheid in het toevoegen van nieuwe functies aan de camera. Een interessante functie die Samsung toevoegt is bijvoorbeeld Photo Suggest. De camera geeft dan aanbevelingen voor bijzondere fotolocaties. Via de Story Album-functie is het bovendien mogelijk om foto’s echt in context te plaatsen.

GALAXY NX (2)

Ook interessant zijn de funapps die Samsung meelevert. Zo is het met Animated Photo mogelijk om zelf geanimeerde GIF-bestanden te maken. In 5 seconden neemt de camera een serie foto’s die dan als animatie achter elkaar worden gezet. Met Sound & Shot is het bovendien mogelijk om geluid aan foto’s toe te voegen.

Specs

Genoeg over het voordeel van Android, tijd voor de specs! Met een quad-core 1,6GHz CPU is de Galaxy NX een snelle jonge. De processor is dan ook in staat om 8 frames per seconde vast te leggen.

GALAXY NX (4)

De Galaxy NX beschikt over een 20,3 megapixel APS-C beeldsensor en heeft een sluitertijd van minimaal 1/6.000 seconde. Met de speciale 45mm 2D/3D lens van Samsung is het bovendien mogelijk om zelf foto’s en video’s in 3D vast te leggen.

De Galaxy NX beschikt over een 4,8 inch display om foto’s terug te kijken.

Beschikbaarheid

De Samsung Galaxy NX ligt in augustus in de winkel en gaat dan €1.499 kosten.

GALAXY NX (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.