Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: The Wolverine (DVD / Blu-Ray)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Sterke cast
  • Goed verhaal
  • Mooie locaties

THE BAD

  • Al dat geneuzel over de dood van Jean Grey houdt de boel een beetje op...

De films van The X-Men zijn wat mij betreft legendarisch. Ik had ze allemaal op DVD en heb eerder dit jaar alle Blu-Ray versies van de films gekocht. Gewoon omdat ik ze graag nog een keer kijk. Met The Wolverine is echter iets interessants aan de hand. Er wordt niet gesproken over de X-Men. Sterker nog, regisseur James Mangold is gewoonweg zuinig geweest met de mutanten, maar heeft wel weer een meesterwerkje afgeleverd.

In The Last Stand leerden we dat Wolverine niet alleen in staat is om snel te helen, maar ook al heel wat eeuwen op deze planeet rondloopt. Aan het begin van The Wolverine gaan we dan ook meteen terug in het verleden van de held Logan (Hugh Jackman). We zien hoe Logan vast zit in Nagasaki ten tijde van het vallen van de atoombom.

In zijn kelder weet Wolverine een Japanner te redden die vlak daarvoor alle gevangenen van het kamp vrij liet in de hoop de bom te overleven. Jaren later wordt Logan benaderd door een roodharig Japans meisje met de gave om in de toekomst te kijken en te zien hoe ze sterven. Zij weet Logan over te halen om af te reizen naar het verre oosten.

The-Wolverine-Moodshot

Daar aangekomen ontmoet Logan de steenrijke Yashida. Dit blijkt de soldaad te zijn die Logan in 1945 het leven redde in Nagasaki. Hij vertelt dat hij Logan kan helpen om een sterveling te worden. Iets waarvan Logan niet weet of hij daar wel zo blij mee moet zijn. Tegelijk ontdekken wij de worsteling met het verleden met die ene X-vrouw. Jean Grey (Famke Jansen). De vrouw die Logan per ongeluk heeft vermoord. Een losse verhaallijn die door de film zweeft zonder echt van belang te zijn. Sorry Famke, volgende keer beter ;-).

Voor we het weten begint het gedonder en zien we hoeveel ruimte Mangold heeft vrijgemaakt voor de choreografie van de gevechten. Stuk voor stuk juweeltjes zonder al te veel herhaling van de bekende Wolverine aanvallen. Helemaal bijzonder wordt het wanneer Logan op een hogesnelheidstrein het gevecht aan gaat.

Extra’s

Qua extra’s pakt FOX leuk uit op de Blu-Ray die wij ontvingen. Zo zien we een special over het leven van een Ronin (een samoerai zonder meester), het alternatieve einde en een rondleiding op de set. Natuurlijk ontbreekt de trailer ook niet op deze disc.

Conclusie

The Wolverine is even heel iets anders binnen de X-Men films. Het schort aan mutanten, maar dat gemis wordt opgevuld door Ninja’s en andere Oosterse vechtersbazen waarbij ook de Japanze Yakuza maffia niet ontbreekt. Voor mij als fan van de serie is het zelfs even wennen, maar The Wolverine valt niet tegen. Sterker nog, hij maakt met trots deel uit van mijn verzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.