Zeeman Albert
Zeeman Albert

Review: Universeel Bluetooth 3.0 toetsen bord

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 3 sterren.

THE GOOD

  • licht gewicht
  • veel knoppen
  • touchpad simuleert muisbesturing
  • handige tablet standaard
  • oplaadbaar

THE BAD

  • hoog plastic gehalte
  • mist stijfheid
  • lange bedrijfsduur accu

Heerlijk die touch interfaces op tablets en  latops. Een iPad of ander tablet is handig op de bank of op reis. Alleen als je echt een lap tekst moet typen, blijft een fysiek toetsenbord ongeslagen. Er zijn inmiddels diverse draadloze toetsenborden op de markt. Een relatieve nieuwkomer is Chesskin. Het Bluetooth 3.o toetsenbord is licht van gewicht en heeft een trackpad. Hoe handig is dit toetsenbord?

Het Chesskin toetsenbord werkt op een ingebouwde accu die volgens de makers 18 uur tikplezier garandeert. Of deze achtien uur exact gehaald wordt, hangt af van de tijd dat je het toetsenbord ongemerkt aan laat staan. Het schakelt niet automatische uit. Dankzij de standaard micro USB aanlsuiting is de accu weer snel geladen. In de praktijk is 1 oplading genoeg voor een weekje werken. Opgeborgen en uitgeschakeld loopt de accu gelukkig niet leeg. Dat is met heel wat andere goedkope toetsenborden helaas wel anders.

Chesskin front

Het tikken gaat redelijk, maar kan in aanslag zich niet meten met een volwaardig toetsenbord. Hoewel het mechanische toetsen zijn met een duidelijk aanslagmoment, voelt het geheel als kunststof in het kwadraat aan. De keuze voor enkel plastic onderdelen garanderen weliswaar een laag gewicht, maar zorgen ook dat stijfheid niet het sterkste punt is van dit toetsenbord.

Chesskin padDit QWERTY toetsenbord is makkelijk met IOS, Android, Windows8 en waarschijnlijk nog meer besturingssystemen te koppelen via Bluetooth. Het ontwerp van het toetsenbord is  erg universeel. Er ontbreken daardoor systeem specifieke functie toetsenknoppen in de lay-out. Het touchpad werkt niet op IOS, maar voorbeeldig op Windows8, Android en de meeste smart TVs’s. Je krijgt een pointer in beeld direct direct reageert op de vingerbewegingen op het touchpad. Dit maakt het toetsenbord zonder twijfel meer geschikt voor Android en Windows8 dan voor IOS. Aan de onderkant van het toetsenbord zit een handige standaard verborgen. Een knikschanier strookje met uitsparingen is extreem simpel, maar werkt prima om de meeste tablets zonder hoes in te zetten. Een slimmigheidje wat we niet ergens anders hebben gezien en snel onmisbaar blijkt.

Chesskin stand

Conclusie
Het Chesskin 3.0 Bluetooth toetsenbord werkt prima met de meeste tablets. Het werkt het lekkerst met Android tablets. De batterijduur is goed en het ingebouwde tablet standaardje is slim, maar wat slapjes. Als toetsenbord prima voor emails en wat korte documenten. Je gaat er echter geen novelle op schrijven. De afwerking is niet de beste op de markt, maar voor een paar tientjes tik je er lekker op los. En als ie ooit verloren gaat tijdens een reis, dan is het financiele leed nog te overzien.

Het Chesskin BT3.0 toetsenbord is bij de Nederlandse webshop van het merk te verkrijgen voor 59,99 Euro. Naast dit toetsenbord is er een mini versie zonder trackpad en een opvouwbare variant beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.