Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Knightscope gaat beveiligingsrobots bouwen

We mogen ons dan wel zorgen maken om drones die ons in de gaten houden, maar het lijkt erop dat we nog voor die tijd een legertje R2D2’s over ons heen mogen krijgen. Als het aan het in de VS gevestigde Knightscope ligt tenminste.

Daar bouwen ze sinds kort de K5 en K10 robots die zelfstandig kunnen surveilleren. De K5 is het compacte indoor model terwijl de K10 letterlijk de straat op geschopt kan worden. De robots worden volgestopt met een enorme lijst aan sensoren en camera’s. Naast dat ze in het donker kunnen kijken, herkennen ze zonder moeite gezichten en zelfs wapens.

K5-Views_Full

Zelf ingrijpen kunnen ze gelukkig nog niet. Je hoeft dus geen Robocop-achtige situaties op straat te verwachten. Wel is het zo dat de K5 en de K10 hun meldingen meteen door kunnen geven aan de politie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.