Onder het motto drankspellen zijn altijd goed even één voor de maandagmorgen. op het net kwam ik de Enigma tegen. Een variant van Zeeslagje waarbij je als verliezer even flink aangeschoten kunt worden.

Enigma speel je met vier schepen op een veld van 5 x 5. Ieder schip krijgt voor ieder ingenomen vakje een shootertje. Raakt jouw tegenstander een schip? Mag jij de shooter opdrinken. Loser takes all, dus het spel kent eigenlijk alleen maar winnaars ;-).

De keuze voor de naam Enigma is trouwens niet zomaar gekozen. Enigma was de naam van de encryptie computers die de Duitsers gebruikten om te voorkomen dat de Amerikanen hun strategie zouden weten. Hoe de Amerikanen aan een enigma machine kwamen is al in vele mooie films en boeken beschreven.

Enigma-Zeeslagje-Front

Gevonden bij Design Faves.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.