Chromecast in 2014 ook in Nederland?

De Chromecast dongle van Google blijft ongekend populair in Amerika. Hoewel Google soms wat moeite lijkt te hebben om de voorraden op pijl te houden, lijkt het erop dat wij deze TV upgrade komend jaar ook in huis kunnen halen.

De Chromecast is een HDMI dongle die je op een gemakkelijke manier content van je Android of Chrome OS apparaten naar je TV laat streamen. Een soort van Miracast of Wifi Direct, maar dan met veel meer mogelijkheden.

Google heeft aangekondigd dat de Chromecast komend jaar naar een flink aantal nieuwe markten zal komen. Ook zal Google meer apps toelaten om content naar de Chromecast te streamen. Google gaat ontwikkelaars hiervoor van een speciale SDK voorzien. Na deze release zal Google meer apps toegang tot de Chromecast geven. Nu is het aanbod van non-Google apps namelijk erg klein. Alleen giganten als NetFlix hebben nu een eigen app.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.