GadgetGear.nl

Chromecast in 2014 ook in Nederland?

De Chromecast dongle van Google blijft ongekend populair in Amerika. Hoewel Google soms wat moeite lijkt te hebben om de voorraden op pijl te houden, lijkt het erop dat wij deze TV upgrade komend jaar ook in huis kunnen halen.

De Chromecast is een HDMI dongle die je op een gemakkelijke manier content van je Android of Chrome OS apparaten naar je TV laat streamen. Een soort van Miracast of Wifi Direct, maar dan met veel meer mogelijkheden.

Google heeft aangekondigd dat de Chromecast komend jaar naar een flink aantal nieuwe markten zal komen. Ook zal Google meer apps toelaten om content naar de Chromecast te streamen. Google gaat ontwikkelaars hiervoor van een speciale SDK voorzien. Na deze release zal Google meer apps toegang tot de Chromecast geven. Nu is het aanbod van non-Google apps namelijk erg klein. Alleen giganten als NetFlix hebben nu een eigen app.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten