Test: iDinosaurus (App en Boek)

Dino’s spreken al jaren tot de verbeelding bij kinderen en volwassenen. Zelf herinner ik me dat is vroeger rijen met boeken had over wezens als de T-Rex en Velociraptor. leven deden ze alleen in mijn fantasie, maar het boek iDinosaurus helpt de kinderen van vandaag met behulp van augmented reality.

Het Boek

Het boek is full color gedrukt op stevig papier. Daarnaast heeft uitgever Tirion het boek meteen van een harde kaft voorzien zodat het lang mee kan gaan. Het boek bevat heel veel mooie platen die voorzien zijn van korte teksten met interessante weetjes. Er zijn blokjes met algemene gegevens over de dino’s, maar ook met de juiste uitspraak van de naam. Hierdoor is het boek zeer toegankelijk voor jonge lezers.

iDinosaurus

De App

De echte kracht van iDinosaurus zit het in de ondersteuning vanuit de iOS en Android apps die je gratis kunt downloaden. Op diverse pagina’s zijn deze apps te gebruiken om de dino’s echt tot leven te wekken. De app beperkt zich daarbij niet tot het laten zien van een 3D render.

Zo start de T-Rex in een grote doos die op het boek ligt. Open je de doos, komt de T-Rex eruit. Met een joystick kun je de T-Rex besturen om hem van alle kanten te zien en het is mogelijk om de dino te laten brullen. Een leuk stukje interactiviteit dus.

De Serie

Op dit moment bestaat de serie van Tirion uit twee boeken. iDinosaurus en iZonnestelsel. Bij die laatste komen planeten tot leven en kun je zelfs met de marsrover spelen.

Conclusie

iDinosaurus is bedoelt voor jonge lezers, maar weet mij toch ook gewoon te boeien. De manier waarop augmented reality is toegepast gaat verder dan bij andere boeken de we afgelopen jaar zagen en dat maakt iDinosaurus gewoon een heel geschikt cadeau voor tijdens de feestdagen.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • harde cover
  • Dikke pagina's
  • Leuke illustraties
  • Enorm goede ondersteuning vanuit de app

THE BAD

  • Het boek had wat meer pagina's mogen tellen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.