Test: Remington Hyperflex XR1370

Nat, droog, elektrisch, nat elektrisch, elektrisch vibrerende mesjes, ronde koppen, plat systeem, keuzes keuzes keuzes voor de man die zicht scheert. Nu is daar weer een keuze bij: betaalbare luxe scheerapparaten van Remington. De Hyperflex lijn lijkt verdacht veel op de driekoppen systemen van een Nederlands merk. De apparaten zijn waterdicht, snoerloos en fraai vormgegeven. Maar scheren ze goed. De meest luxe versie heeft inmiddels duizenden haartjes geschoren. Bevalt de XR1370?

xr1370detail3Onlangs introduceerde Remington drie zeer fraai vormgegeven snoerloze waterdichte driekoppen scheerders. De XR1330; de XR1350 plus en het topmodel XR1370 lijken verdacht veel op de Philips Sensotouch scheerapparaten. Het grote verschil zit in de prijs. De meest luxe Remington zit nog onder de prijs van het Sensotouch instap model. De Sensotouch heeft een instelbare trimmer waar de Remington het met een eenvoudige trimmer moet doen. Philips heeft geen patent (meer) op het uiterlijk van hun apparaten noch het driekoppen systeem. Een langduriger patent rust nog op enkele technische onderdelen zoals mesjes en motoren.

xr1370detaildoosDe Hyperflex XR1370 oogt modern en voelt luxe aan. Het apparaat zit opgeladen in de doos en is direct klaar voor de eerste scheerbeurt. Klepje er af en scheren maar. De drie koppen veren voortreffelijk met elke gezichtsronding mee. Voor wie gewend is nat te scheren met mesjes is de Hyperflex zelfs acceptabel als elektrische droogscheer optie. De mesjes veroorzaken weinig tot geen irritatie en de warmte ontwikkeling is minimaal. Dat was tien jaar geleden met de meeste elektrische scheerapparaten wel anders. Het fraaie van de Hyperflex lijn is dat ze tegen water kunnen. Natuurlijk niet om al duikend te scheren, maar wel om scheergel aan te kunnen en de koppen onder de kraan af te spoelen. Als nat scheerder is het heerlijk om een miniscuul beetje scheergel aan te brengen en dan met de Hyperflex XR1370 te scheren. Het resultaat is werkeleijk super glad. De tijdwinst is minimaal. Echter het water en gel gebruik is maar een fractie van wat er doorgaans gebruikt wordt. Een bus gel zal met de Hyperflex eerder een jaar mee gaan, waar natte mesjes scheerders zo’n bus in een paar weken wegscheren. Het reinigen van het apparaat is gemakkelijk. Gewoon de kop openen en schoonspoelen of met het meegeleverde borsteltje leegvegen. Een nat gespoeld apparaat droogschudden is noet aan te raden. De kop vloog door de badkamer. Gelukkig bleken de mesjes en de kop ongeschadigd en bleef scheren mogelijk. Een nieuwe kop met drie mesje kost nog geen vier tientjes.

remington-spr-xr-replacementVoor wie met de nat-scheermesjes fabrikanten is meegegaan naar steeds luxer scheren, zal de Hyperflex financieel een verademing zijn. De mesjes gaan langer mee en het gel gebruik nadert nano nivo. Vergeleken met het Gilette ProGlide Power natscheersysteem is Hyperflex scheren echt goedkoper, veelzijdiger inzetbaar en het resultaat net zo glad. Een Hyperflex pak je ’s avonds eerder om even een snel bij te scheren. Nat scheren is dan vaak geen optie. Veel gedoe en geklieder.

xr1370detail1De drie modellen Hyperflex verschillen minimaal. De accu duur neemt met de modellen wat toe met een betere indicatie en het topmodel heeft een houder die als extra functie tijdens reizen onbedoeld inschakelen voorkomt. Op papier scheren de drie modellen identiek. Motoren en koppen zijn identiek. Voor acht tientjes scheer je met een modern snoerloos scheerapparaat. Het volgende model is twee tientjes duurder en de stap naar het meest luxe model is weer twee tientjes. Het instapmodel zal heel veel scheerplezier bieden aan iedereen die scheerkosten in de perken wil houden. De XR1370 geeft net zo’n glad scheerresultaat met iets meer accuduur en reisbescherming. Op één acculading is 60 minuten te scheren. Voldoende voor een hele week een knuffelzacht gezicht. De Hyperflex trimmer is niet echt praktisch in gebruik en het apparaat is ook niet ontworpen voor andere delen dan het gezicht.

Conclusie
Goedkoop modern scheren doe je met de XR1330. De geteste XR1370 scheert identiek, maar heeft een iets hoger gadget gehalte. De 10 minuten langere scheertijd en reisbescherming kan reden zijn de XR1370 te kiezen.remington-xr1370

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • - mooie vormgeving
  • - goede afwerking
  • - scheert prima
  • - nat scheren
  • - accu
  • - reisslot

THE BAD

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.