Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Wilkinson Sword Hydro 5 Groomer

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Scheert mooi glad
  • Handige trimmer
  • Ligt prettig in de hand

THE BAD

  • Geen bescherming wanneer je het setje mee op reis neemt

In 2013 reviewden we de Wilkinson Sword Hydro 5. Een scheermesje dat prima in de hand lag en een mooi scheerresultaat oplevert. Anno 2015 komt Wilkinson met een update en introduceert het de Wilkinson Sword Hydro 5 Groomer. De afgelopen week mocht dit scheersysteem over mijn kin glijden.

Unboxing

Je krijgt de Wilkinson Sword Hydro 5 Groomer met één scheermesje, één AAA lithium batterij en één kammetje voor de trimmer. Er wordt geen houder of bescherming voor het mes meegeleverd mocht je met de set gaan reizen.

Design

Waar de combinatie blauw/wit redelijk standaard is bij Wilkinson Sword, heeft het bedrijf nu een limoengroene kleur aan het ontwerp toegevoegd en dat geeft de Wilkinson Sword Hydro 5 Groomer een lekker fris en sportief uiterlijk. De power knop voor de trimmer is goed bereikbaar en ook de knop om het scheermes te vervangen is goed te vinden. Over het ontwerp valt gewoon niet te klagen.

Scheermes

Het scheermes van de Wilkinson Sword Hydro 5 Groomer is, hoe kan het ook anders, een hydro 5 mesje zoals we kennen van onze originele review in 2013. Het is gemakkelijk te verwisselen en scheert mooi glad. Leuk detail is dat de groene beschermstrip aan de bovenkant, naar achteren geklapt kan worden. Zo zijn de messen nog dichter onder de neusvleugels te plaatsen. Handig!

Trimmer

De trimmer is naar verhouding aan de smalle kant, maar is breed genoeg om mijn bakkebaarden in één keer bij te werken. Ik zou zelf ook niet willen dat hij breder is omdat het apparaat daardoor minder fijn in de hand zou liggen. Het meegeleverde kammetje is in drie hoogten verstelbaar. Prima voor het bijhouden van een strakke driedagenbaard.

Conclusie

Het Hydro 5 scheersysteem heeft zich over de jaren natuurlijk bewezen een prima systeem te zijn. Het scheerresultaat van de Wilkinson Sword Hydro 5 Groomer is dan ook zeer goed. De aanwezigheid van een trimmer is bovendien handig voor iedereen die net wat meer zorg aan de bakkebaarden, oorharen en andere ongewenste haren besteedt. Een mooie combinatie dus.

Beschikbaarheid

Het Wilkinson Sword Hydro 5 Groomer is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.