Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Review: muvit Xperia Tablet Z Flip n Stand Case

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • prijs
  • goede bescherming
  • nette uitstraling
  • prima als steun
  • bruikbaar icm Sony dock

THE BAD

  • kans op wegglijden bij hard duwen
  • plastic elementen

Hoewel smaken verschillen wordt de Xperia Z Tablet van Sony door velen gezien als het fraaiste iPad alternatief op dit moment. Een uniek design, degelijk, goede prestaties en bovenal waterdicht. Toch is een hoesje handig om met de tablet op een bureau of tafel te werken. Natuurlijk heeft Sony een eigen hoesje. Erg fraai, maar aan de prijs en vooral bijna niet in een winkel te vinden. Het relatief goed beschikbare accessoire merk muvit komt nu met een ‘made for Xperia’ lijn. Niet alleen voor telefoons, maar ook voor de Z tablet. Is het een goed alternatief voor de Sony versie?

SEFNS0001_-8Het is prettig werken met de Xperia Z tablet. Filmpjes kijken, surfen maar ook documenten schrijven zoals deze review. Vooral bij het gebruik van de tablet als interactief beeldscherm is het prettig om de Xperia rechtop te zetten. Daar heb je helaas een hoesje voor nodig. Enkel Microsoft heeft een handige standaard ingebouwd in hun tablet. Het Sony docking station SGP-DS5 is ongeschikt om mee nemen. Ook op kantoor of in huis ga je niet met een laadstation sleuren, hoe handig het docking station ook is. Nee daar zijn gelukkig hoesjes voor.

SEFNS0001Het Sony hoesje staat hoog op de verlanglijst. Helaas zijn beperkte beschikbaarheid en prijs reden geweest om uit te blijven kijken naar een alternatief. De muvit Flip n Stand case is een prima keuze. De zwarte versie oogt stijlvol en heeft een lederen uitstraling. Aan de buitenkant is een print ingedrukt. Geen drukwerk, maar een geperst patroon. Dit voorkomt een saai uiterlijk en geeft direct ook wat grip. Aan de binnenkant heeft de ‘Flip n Stand’een fluweelzachte structuur. De tablet wordt nauwelijks dikker met deze case en is tegen krassen en kleine stootjes beschermd. De tablet druk je in de hoes in kunststof elementen. Zo is ook de zijkant enigszins beschermd. De hoes sluit eveneens met een plastic element. Geen los elastiek zoals bij Sony. Het voelt ietwat losjes, maar voldoet.

SEFNS0001_1Het echte gebruiksnut zit in de uitklapbaarheid. Door de case open te vouwen en de Xperia Z voor je neer te zetten is het echt prettiger werken met de tablet. De grip van deze stand op de ondergrond mag wat beter. De tablet steunt in een gleufje in het binnenwerk. Bij hard duwen op het scherm kan de tablet wegschuiven. Voor kleine kinderen dus minder geschikt. Hoewel met wat gefrummel een ‘type stand’ ook mogelijk is, blijkt de hoes hier niet voor ontworpen. Het is duidelijk bedoeld als dichte omslag of als steun in landschap modus. De hoes bevestiging maakt het wel mogelijk om de hoes deels om de tablet te laten, om hem zo in het Sony docking station te zetten. De overtollige flap hangt er dan wat triest bij, maar het werkt prima.

Conclusie
Wie een Xperia Z tablet heeft doet zichzelf te kort door geen hoes met landschap steun mogelijkheid te gebruiken. Het werkt veel prettiger waardoor de tablet nog vaker even gepakt wordt. In combinatie met een los toetsenbord heb je zelfs een echte mobiele werkplek. De muvit Flip n Stand voldoet prima en biedt waar voor het geld. De prijs is zelfs zeer concurrerende ten opzicht van de originele Sony hoes. Die is wat chiquer, maar biedt functioneel weinig meerwaarde.

De muvit Xperia Flip n Stand is beschikbaar per 1 december en kost 29,95 Euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.