Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Preview: Sony Xperia Tablet Z

Met de Xperia Z introduceerde Sony al een smartphone die gemaakt is voor het leven. Gewoon omdat je hem kan afspoelen wanneer het nodig is, en hij ook niet vies is van een rondje in het zwembad. Met de nieuwe Xperia Tablet Z doet Sony hetzelfde. Gisteren kreeg ik uitgebreid de tijd om met deze nieuwe life proof tablet te spelen.

Als er één belofte is die Sony met de nieuwe Xperia Tablet heeft waargemaakt, dan is dit het adembenemende uiterlijk van de Xperia Tablet Z. Hoewel het op afstand gewoon een zwarte plaat is als menig andere tablet, zie je van dichtbij toch de verfijning die in het ontwerp zit. Dezelfde verfijning die we kennen van de Xperia Z smartphone.

De Xperia Talbet Z is ook dun (6,9mm) en vooral ook erg licht (495 gram). Dit laat de Xperia Tablet Z erg fijn in de hand liggen. Ondanks het lage gewicht zijn de prestaties van de tablet behoorlijk goed. In de korte periode dat ik ermee heb gespeeld bewees de tablet erg vlot te reageren op wat ik wilde.

Sony Xperia Tablet Z Bad

Nu is dit allemaal mooi, maar de mooiste feature is natuurlijk de waterdichtheid van de tablet. Je kunt hem gewoon mee in bad nemen. Bediening onderwater zit er niet in, maar de kans dat je echt onderwater een film gaat kijken is sowieso niet heel groot ;-).

Sony komt voor deze tablet met maar twee echte accessoires. Een lederen hoes en de Smart Dock. De Smart Dock moet je vooral zien als een prachtige standaard waarmee je de tablet ook op kunt laden. Het voordeel van de Smart Dock is ook dat je niet steeds de bescherming van de USB poort hoeft open te maken om deze te laden. Dit voorkomt slijtage. Verder voegt de Smart Dock geen functies toe aan de tablet.

Sony Xperia Tablet Z Xperia Z

Natuurlijk was het uurtje gisteren te kort om de tablet echt goed te testen, maar die eerste kennismaking was wel heel prettig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.