4G van Vodafone in 2015 landelijk dekkend

Vodafone zet groot in op 4G. Op dit moment biedt Vodafone haar 4G netwerk aan 500.000 klanten aan. In april 2015 moet het netwerk helemaal klaar zijn waardoor alle Vodafone klanten van de hoge internetsnelheden gebruik kunnen maken.

Vodafone heeft voor deze versnelde uitrol €270 miljoen uitgetrokken bovenop de €250 miljoen die het al jaarlijks in het netwerk investeert. In drie jaar tijd zal de totale investering ruim een miljard bedragen.

Deze investering gaat veel verder dan het enkel vervangen en bijplaatsen van antennes. Zo moet ook de infrastructuur op de schop. De masten van Vodafone moeten met glasvezel aangesloten worden op het Vodafone netwerk om zo voldoende capaciteit te kunnen bieden aan het groeiend aantal 4G gebruikers.

In grote steden zal Vodafone de inzet van Smart Cell technologie vergroten. Zo kan Vodafone de capaciteit van haar netwerk vergroten waar dat nodig is. Ook zal Vodafone Voice over LTE (VoLTE) aan gaan bieden en worden grote gebouwen van zakelijke klanten voorzien van inpandige antennes.

Nu al, kunnen de klanten in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Maastricht gebruik maken van het 4G netwerk van Vodafone. In April 2014 moeten, zoals je op bovenstaande kaart kunt zien, alle grote steden van 4G zijn voorzien. De rest van Nederland moet in april 2015 voorzien zijn.

De investeringen in 4G van Vodafone zijn onderdeel van het #FastForward programma van de provider.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events