Met de XLHF202 en de XLHF302PHT zet Sharp twee nieuwe micro HiFi systemen neer die ondersteuning bieden voor NFC. Via NFC kunnen non-Apple smartphones en tablets snel met de systemen worden verbonden.

Door met jouw non-Apple smartphone of tablet tegen de NFC tags van de systemen te tikken, zorgt de NFC chip ervoor dat alle gegevens voor de audioverbinding meteen aan jouw apparaat worden doorgegeven. Hierdoor is het niet meer nodig om via bluetooth een koppeling op te zetten. Deze tags zitten log bij het apparaat en je krijgt er twee. Je kunt dus zelf bepalen waar jouw smartphone of tablet de informatie voor de verbinding vandaan haalt.

5_Sharp_XL-HF201_PHS_connections

Hoewel NFC het gebruikscomfort voor non-Apple gebruikers enorm opkrikt, vergeet Sharp de Apple gebruiker niet. Er is namelijk een nieuwe Lightning Dock waarmee je jouw iPhone of iPad op de nieuwe HiFi sets kunt aansluiten.

Qua input ondersteunen de nieuwe sets niet alleen bluetooth en de Lightning Dock, maar ook USB sticks en CD’s. Daarnaast bevatten ze een AM/FM tuner met RDS ondersteuning.

De versterkers hebben een output van 2x 50 Watt. De luidsprekers zijn tweeweg systemen waarbij je een 12CM bass reflex speaker krijgt in combinatie van een 2,5CM soft dome tweeter.

4_Sharp_XL-HF201_PHS_full_frontal_incl_ipad

De XLHF302PHT is de premium set van de twee. De woofers van deze set moeten een beter klankbeeld neerzetten en zijn bovendien 13CM in doorsnede.

Beschikbaarheid

Sharp levert de XLHF202 (€199) in het zilver en in het zwart. De XLHF302PHT (€249) is er alleen in titaan kleur. De Lightning Dock is standaard in het pakket aanwezig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.