Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Orbitsound brengt de SB60 Soundbase naar Nederland

Hoe platter de TV, hoe platter het geluid dat eruit komt. Hoewel we proberen dit met soundbars te verbeteren, lijken de Britten achter Orbitsound een andere methode te hanteren. Zij bedachten de Soundbase.

De Soundbase is eigenlijk een grote, platte box die je onder de TV plaatst. In het midden van de box zitten twee kleine tweeters die vooruit stralen. Aan de zijkant zitten twee andere kleine speakers die het stereogeluid naar links en rechts werpen.

Orbitsound SB60

Het bijzondere aan deze constructie is dat de speakers aan de zijkant alleen gebruikt worden voor het spectrum waarbij we daadwerkelijk kunnen horen of geluid stereo is. Dus niet de extreem hoge tonen en ook niet de lage tonen. Deze komen van de andere speakers die in de box verwerkt zitten.

Tijdens het PressZone event lieten de heren van Orbitsound de SB60 al even in een caravan horen. Ik was daarbij onder de indruk van de werking van de zijspeakers. Het is een slim idee en het werkt prima. Daarnaast is het geluid kwalitatief in orde. Met de prijs in gedachte is de geluidskwaliteit zelfs enorm goed te noemen.

Orbitsound SB60

Om de styling aan jouw situatie aan te passen, levert Orbitsound ook nog twee verschillende frontjes met de SB60 mee. Het gaat om een grijze en een compleet zwarte.

Beschikbaarheid

De Orbitsound SB60 is nu in Nederland verkrijgbaar voor €399.

Eén reactie

  1. De Orbitsound SB60 is nu in Nederland verkrijgbaar voor €399.

    Maar waar…. en dan bedoel ik niet online maar in een fysieke winkel, dit met name om daadwerkelijk te horen hoe het klinkt.

    Ik ben heel benieuwd naar uw reactie.

    mvg

    Van den Bos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.