Arjan Olsder
Arjan Olsder

De Nexus 5 in detail gelekt

We hebben nog geen foto’s, maar door een slordigheidje bij LG is de servicehandleiding van de Google Nexus 5 wel gelekt. Uit die handleiding hebben we de belangrijkste kenmerken samengevat.

Het nieuwe Android toestel zal voorzien zijn van een 5 inch IPS display met een resolutie van 1080×1920. Onder de motorkap ligt een snelle quad-core 2.3GHz CPU met 2GB aan RAM. Daarmee zal de Nexus 5 de Sony Xperia Z1 van de troon stoten en de nieuwe, snelste Android smartphone zijn.

Aan de achterkant geven Google en LG het toestel een 8 megapixel camera mee. Aan de voorkant zit een 1,3 megapixel camera ter aanvulling.

Natuurlijk is de smartphone van vrijwel iedere denkbare sensor voorzien inclusief NFC. Daarnaast kan hij overweg met de nieuwe WiFi 802.11ac en Bluetooth 4.0 standaard. Ook is het toestel op 4G te gebruiken.

Qua opslagruimte spreekt het document van zowel een 16GB als een 32GB NAND chip. Het kan zijn dat er dus twee uitvoeringen komen. Hoe dan ook, er zal een Micro-SD slot aanwezig zijn met een maximale capaciteit van 64GB.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.