BlackBerry kondigde enkele weken geleden al aan de afdeling die smartphones maakt stop te zetten. Daarnaast lijkt BlackBerry nu haar patenten ten gelde te willen maken en moet het zich voorbereiden op een rechtsgang met haar aandeelhouders.

Als we Reuters mogen geloven, heeft BlackBerry een grote hoeveelheid partijen benaderd om de patenten en bedrijfsonderdelen die het nog bezit over te nemen. Hier zitten grote namen bij als Intel, Google, LG en Samsung, maar ook bedrijven die op het eerste gezicht minder met mobiel te doen hebben zoals Cisco Systems en SAP.

Hoewel de productie van smartphones is gestopt, heeft het bedrijf nog wel de kennis in huis om mooie producten te maken. Daarnaast zijn er vele duizenden patenten voorhanden en heeft het bedrijf nog altijd een prachtige beveiligde infrastructuur voor dataverbindingen. Dat laatste is jarenlang een reden geweest voor organisaties als het Pentagon om voor BlackBerry te kiezen.

Over het afgelopen kwartaal moest BlackBerry $1 miljard afschrijven. Reden voor aandeelhouder Marvin Pearlstein om een class action rechtszaak tegen BlackBerry aan te spannen. Hij kocht, als zovelen, aandelen in BlackBerry toen het bedrijf BlackBerry 10 aankondigde. De informatie over de populariteit van het besturingssysteem onder ontwikkelaars klopt volgens hem niet en BlackBerry liet zien dat het de financiële kant op orde had terwijl dat ook niet het geval bleek. Er bestaat dus een kans dat Blackberry ook hier nog wat geld aan gaat verliezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.