Na een succesvolle lancering van de eerste GamePad, komt Archos nu met de GamePad 2. Een nieuwe tablet op basis van Android met hardware knoppen naast het scherm.

De GamePad 2 bevat een 8 inch IPS display met een resolutie van 1280×800 pixels. Onder de motorkap ligt een sterke quad-core 1.6GHz processor met 2GB werkgeheugen. Daarnaast zegt Archos een stevige accu in de tablet gelegd te hebben, maar details ontbreken nog. Afhankelijk van de uitvoering krijg je 8GB of 16GB aan opslagruimte. Via MicroSD kun je maximaal 64GB bij prikken.

De Archos GamePad 2 wordt door Archos voorzien van een aantal populaire games. Zo bevat de tablet volledige versies van Asphalt 8 Airborne en Modern Combat 4: Zero Hour. Beide games zijn geoptimaliseerd om gebruikt te worden met de knoppen van de tablet. Andere geoptimaliseerde games zijn binnen te halen via de Archos Game Zone app.

Ontwikkelaars kunnen gebruik maken van de SDK (software development kit) van Archos, maar er is ook software aanwezig om de knoppen aan bepaalde plekken op het touchscreen te binden. Zo zijn de meeste games geschikt te maken voor deze knoppen.

Beschikbaarheid

De Archos GamePad 2 is vanaf eind deze maand verkrijgbaar voor €199,99.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.