Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Traxdata laat jouw data vastleggen in steen

Je kent het probleem vast wel. Jaren geleden heb je die trouwfoto’s op een CD gebrand en nu blijkt die CD niet langer leesbaar. Balen, maar dat is het probleem van de goedkope CD’s, DVD’s en Blu-Ray’s waarop we branden. Deze worden gemaakt met een organische laag die haar integriteit over jaren verliest.

Bij Traxdata komen ze nu met een opvallende, nieuwe oplossing. Daar hebben ze namelijk de M-Disc ontwikkeld. Een nieuw type DVD dat data 1.000 jaar lang moet kunnen bewaren. Lang genoeg voor het nageslacht van jouw nageslacht van jouw nageslacht van jouw….

Deze nieuwe M-Disc is gemaakt van een soort steen waar een laser haar sporen in etst. Hierdoor is de schijf bestand tegen temperatuursverschillen, vocht en zonlicht. De M-Disc is onder anderen door het Amerikaanse ministerie van defensie op haar eigenschappen getest.

Om een M-Disc te branden, heb je een speciale brander nodig. Deze zal door Traxdata verkocht worden. De schijven zijn in de meeste gewone drives wel leesbaar. Voor het afspelen heb je de speciale drive dus niet meer nodig.

Naast een DVD uitvoering, komt Traxdata ook met een Blu-Ray uitvoering van de M-Disc. Handig voor die filmpjes die je absoluut niet kwijt wilt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.