Logo GadgetGear.nl
Picture of Kevin Krechting
Kevin Krechting

Review:Yeti on Furry. Met humor de berg af!

Kevin Krechting beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Grappige animaties
  • Leuke gameplay
  • makkelijk te gebruiken krachten
  • goede graphics

THE BAD

  • maar 1 map.

Ama, de maker van de Google Glass game Escape, heeft wederom een mobilegame uitgebracht. Dit maal is het Yeti on Furry. Een game vol humor en strategie. Je hebt uren gameplezier. Dit komt door de vele upgrades om het zo lang mogelijk proberen uit te houden tegen de klimmers die je berg willen overnemen!Het verhaal gaat als volgt. De oude yeti heeft altijd met succes zijn berg verdedigd tegen de boosaardige klimmers. Nu is de yeti te oud en geeft het stokje over aan zijn zoon. Deze yeti is echter een lachertje en daarom moet jij de yeti helpen om te leren hoe een echte yeti zijn berg verdedigt.

yeti

Yeti krachten

Als yeti ben je heer en meester op de berg en kun je sneeuwballen gooien, een krachtige wind aanroepen, een hagelstorm creëren, en een grote sneeuwbal als een lawine naar beneden laten rollen. Dit zijn je basiskrachten. Ze zijn geheel te upgraden om krachtiger en langduriger te worden. Deze krachten hebben allemaal een timer om te zien wanneer je ze weer kunt gebruiken. Door verschillende sweep en tap bewegingen te maken over het scherm activeer je de krachten erg gemakkelijk. Dit werkt gewoon lekker.

Daarnaast heb je ook nog je legendarische krachten die je niet zo vaak wilt gebruiken. Ze kosten immers munten om de voorraad legendarische krachten weer aan te vullen. Zo kun je muziek maken om aan elke klimmer schade toe te brengen, je kunt niezen om elke klimmer te bevriezen en ga zo maar door. Wanneer je zo´n kracht activeert dan krijg je een leuk filmpje te zien.

yeti

Er zijn ook powerups zoals een extra multiplier, tijdelijk meer schade aanrichten, een extra leven en extra geld zijn enkele voorbeelden hiervan.

Tegenstanders

Je hebt verschillende soorten klimmers die de top willen bereiken. Aan de kleur kun je zien welke eigenschappen ze hebben. Zo zijn gele klimmers snel, blauwe klimmers kunnen een eind naar boven teleporteren en  hebben rode klimmers een geweer zodat ze de top niet hoeven te bereiken om de yeti van zijn berg af te krijgen. Dit zijn enkele voorbeelden van de verschillende tegenstanders waar je het tegenop neemt.

Wordt de yeti geraakt dan raakt deze een leven kwijt. Alle levens weg? Dan is het game over en krijg je munten aan de hand van je prestaties. Deze munten kun je inzetten voor upgrades of legendarische krachten. Dan kun je weer opnieuw beginnen om te kijken of je je highscore kunt verbeteren.

yeti

Om niet doelloos een eind weg te hoeven spelen hebben de makers missies ingebouwd om je ergens op te kunnen richten. Volbreng je alle missies die er staan dan krijg je een extra multiplier erbij. Zo kun je sneller punten en munten verzamelen, wanneer je gericht bezig bent met de missies. Een ander leuk aspect is het verzamelen van onderbroeken! Ja, je leest het goed onderbroeken. Door een aantal van dezelfde onderbroeken te verzamelen kun je legendarische krachten krijgen en munten. Het is een soort bingo…… maar dan met onderbroeken. Je kunt de onderbroeken verzamelen door op ze te tappen wanneer je een klimmer van de berg hebt weten af te werken.

yeti boxers

De game is al gratis te downloaden op Android apparaten. Voor Ios gebruikers is het nog even wachten. De game is dan wel gratis, je krijgt soms advertenties tussendoor wanneer je game over bent. Voor iets meer dan anderhalve euro ben je de advertenties kwijt. Verder kun je uiteraard ook munten kopen in een winkel als je niet van sparen en wachten houd. Kom je dagelijks terug, dan staat er altijd een presentje klaar om alvast lekker te beginnen.

Conclusie

Een hele leuke en grappige game. Door de missies ben je wat gerichter bezig en de upgrades maken de game qua speelstijl persoonlijk omdat je zelf beslist wat je belangrijk vind aan krachten en powerups. De graphics zien er echt goed uit en de animatie van de yeti op de top van de berg is ook leuk gedaan.  Soms valt deze van de berg af of kijkt erg angstig. De muziek die wordt afgespeeld doet ook een flinke duit in het zakje als het om sfeer gaat, een erg vrolijk liedje. De gameplay zit goed in elkaar allen is het jammer dat er maar 1 map is.

Het is maar goed dat deze jonge yeti hulp krijgt van spelers want in zijn eentje had deze yeti al lang aan kunnen kloppen bij de commissie van verdreven yeti’s voor onderdak. Een dikverdiende 8 dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.