GamesCom: Gamen op de Google Glass

AMA, studio van vooral mobile games, heeft één van de eerste games gemaakt voor de nieuwe Google Glass. Het spel heet Escape en is een puzzelgame. Ik mocht hem als één van de eerste spelen!

AMA is erg creatief geweest door als één van de eerste een game te ontwikkelen voor de Google Glass. Ze zaten in het prestigieuze Glass Explorer Program van Google. Dit kwam omdat AMA in 2012 de nominatie heeft gekregen van Top Developer in de Play Store.

Het spel voor de Google Glass is een aangepaste versie van de al reeds bestaande game Escape. Zo kun je met de touchpad aan de rechterkant van de bril d.m.v. je vinger omhoog, omlaag en opzij te bewegen het poppetje laten overspringen op een andere cirkel. Je kunt alleen maar vooruit bewegen dus van terugspringen is geen sprake. Een erg leuk spel om tussendoor te spelen. In de toekomst wil AMA dat het spel ook te besturen is via spraak. Er zijn al een aantal games voor de Google Glass maar daar heb je constante verbinding voor nodig met het internet. Daarin verschilt deze game met de anderen. Je hebt namelijk geen internetverbinding nodig. Dit betekent dus dat je het spel ook kan spelen in bijvoorbeeld de trein.

ee0cb_Escape-Google-Glass-android-game

De game ziet er grafisch erg goed uit. Het poppetje springt soepel en er zijn geen haperingen te bekennen. De game is nog niet helemaal klaar om uitgegeven te worden maar de demo was erg leuk om te spelen.

Ik ben benieuwd welke andere games nog uitkomen van AMA op de Google Glass. Zie hierbeneden een foto van mij met de Google Glass!

Google glass kevin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.