Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Cut the Rope (3DS)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Speelt lekker met de stylus
  • Bovenste scherm speelt geen rol
  • 12 dozen om in te spelen

THE BAD

  • We weten nog niet hoe het met content updates zit.

Cut the Rope is zo’n klassieker op mijn iPad. Zo’n game die ik in het begin heb gekocht (net als Angry Birds) en alleen al om nostalgische redenen nooit is verwijderd. Gewoon omdat Om Nom zo enorm leuk is. Nu is Cut the Rope ook beschikbaar op de 3DS. Is hij nog net zo leuk op een klein touchscreen?

Wanneer ik begin te spelen merk ik al snel het eerste voordeel van de 3DS. De stylus! Deze laat met met uiterste precisie de touwen doorsnijden en dat maakt het gemakkelijker om de puzzels op te lossen. Natuurlijk heb je deze optie ook op de iPad, maar die stylussen hebben gewoon een veel te dikke punt.

Ook is goed te merken dat de makers van Cut The Rope eigenlijk niet heel veel nut hebben voor het bovenste scherm. Je wilt de puzzels immers niet over twee schermen verdelen omdat de hele puzzel aanraakbaar moet zijn. Dus wat doe je er dan mee?

Op het bovenste scherm zien we Om Nom gewoon, in 3D, in de doos zitten en van snoepjes genieten wanneer je deze aan Om Nom voert. Niet nuttig, wel leuk en schattig.

Verder is de game qua moeilijkheid hetzelfde gebleven als op de iPad. Hij speelt gewoon lekker weg en zowel grafisch als qua muziek blijft het een ontzettend leuke ervaring.

Conclusie

Cut the Rope is op een werkelijk perfecte manier omgezet in een 3DS game. Daardoor blijft Cut the Rope een must-have game voor je verzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.