Qualcomm introduceert de Toq smartwatch

Na de Galaxy Gear stort ook chipmaker Qualcomm zich in de wereld van de SmartWatch. Qualcomm doet dat met haar Toq, een klein horloge met een door de fabrikant ontwikkeld Mirasol scherm.

Waar Sony en Samsung kiezen voor een display die kwalitatief niet onderdoet voor dat van reguliere smartphones, gaat Qualcomm de andere kant op. De Mirasol schermen van Qualcomm zijn namelijk niet zozeer ontwikkeld om mooi te zijn, maar vooral om duidelijk te zijn. Ook in direct zonlicht.

De SmartWatch wordt ook zeer energiezuinig. Hij moet 3 tot 5 dagen meekunnen op de interne accu wat suggereert dat het horloge gebruik zou kunnen maken van Bluetooth 4.0.

De Qualcomm Toq wordt opgeladen in het bijgeleverde docking station. Daarnaast zitten er twee bluetooth oordopjes bij. Daarmee levert Qualcomm een complete kit, al mist de Toq wel heel wat features die wel op de Gear van Samsung zitten.

Communicatie met het Toq horloge werkt via een Android app die geschikt is voor modellen met Android 4.0.3 of nieuwer.

Qualcomm maakt wel vaker hardware, maar probeert zich hierin te beperken omdat het haar omzet vooral uit chips voor apparaten haalt. De kans dat de Toq in onze winkelschappen komt te liggen is niet heel groot. Mocht dat wel zo zijn, zal de prijs in de buurt komen van de $299 die Qualcomm in Amerika voor het horloge zal vragen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.