Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

IFA: Verzopen gadgets redden met Kensington’s EVAP

Het is mij nog niet overkomen, en met de Xperia Z1 van Sony maak ik me ook niet heel veel zorgen om eerlijk te zijn. Ik heb het over het laten verzuipen van een mobieltje of een andere gadget. Speciaal voor dit probleem ontwikkelde Kensington de EVAP die het liet zien tijdens de IFA.

De EVAP is een soort van eerste hulp kit voor smartphones en andere gadgets die te water zijn gegaan. Natuurlijk zijn er al diverse stappen die je kunt ondernemen. Je kunt je smartphone op de verwarming leggen in de hoop dat het plastic door de hitte niet krom trekt of verkleurt. Daarnaast kunt je de smartphone in een bak met rijst plaatsen, maar dat duurt lang. Hierdoor heeft roest de tijd om te ontstaan en rijst bevat fijne stofdeeltjes die in je smartphone kunnen komen.

Kensington-EVAP-Gebruik

De EVAP moet hier de oplossing bieden. De kit bevat een siliconen zakje waar je twee zakjes met een speciaal zout in plaatst. Daarna hoeft alleen je smartphone er nog in en in de uren die volgen zal het zout al het vocht uit je smartphone trekken. Hier heeft de kit ongeveer 48 uur voor nodig. Een speciale stikker op de EVAP zal verkleuren wanneer de gadget helemaal droog is.

Kensington-EVAP-Unboxed

Belangrijk om te weten voor onder anderen iPhone gebruikers: de waterschade stickers van Apple kleuren niet terug. Apple zal dus altijd zien dat de iPhone vochtig is geweest.

Beschikbaarheid

De EVAP van Kensington kost €20 en is jaren houdbaar. Handig om dus in de auto of kelder te leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.