Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Kensington SD3600 (Universele) Docking Station

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • 2 FHD monitoren aan te sluiten
  • 6 USB poorten (waarvan 2 USB 3.0)
  • Gemakkelijk aan te sluiten
  • Goed weg te werken achter een monitor

THE BAD

Als laptopgebruiker werk ik vooral thuis en dan wil ik toch vooral een monitor op ooghoogte, een goed toetsenbord en een muis. Er zijn al jaren docking stations voor laptops, maar doorgaans zijn deze relatief groot. Die van Kensington is dit niet en kan zelfs achter de monitor worden weggewerkt.

Unboxing

Wij ontvingen de Kensington SD3600 met de optionele VESA koppelplaat. Hoewel het kartonnen doosje er relatief standaard uitziet, is alles van binnen erg netjes verpakt. We vinden de volgende items:

  • USB 3.0 kabel
  • Netstroom adapter
  • Vier verschillende netstroom aansluitingen
  • DVI naar HDMI converter
  • DVI naar VGA converter
  • Bij de optionele VESA plaat worden nette, zwarte schroefjes meegeleverd

Design

De Kensington SD3600 is een prachtig, compact doosje geworden van zeer stevig plastic. Wanneer jij op jouw bureau ligt, kan hij worden gebruikt als bakje om bijvoorbeeld een post-it blokje of een paar pennen in te leggen. Dit door de opstaande rand aan de bovenkant.

Aansluitingen

Aan de voorkant van de Kensington SD3600 vinden we twee USB 3.0 aansluitingen. Links zit (natuurlijk) een aansluiting voor een Kensington slotje en achter vinden we nog veel meer.

Achter vinden we nog eens vier USB 2.0 aansluitingen. We vinden er de USB 3.0 aansluiting richting de laptop, een LAN aansluiting, HDMI en DVI. Via die DVI aansluiting kun je met de bijgeleverde verloopstukken ook nog een VGA of HDMI aansluiting maken. Handig!

Installatie

De installatie verloopt natuurlijk zeer vlot. Ook wanneer je meerdere schermen op de Kensington SD3600 aansluit. De Kensington SD3600 maakt namelijk gebruik van de DisplayLink standaard. Een klein stukje software installeren en je krijgt optimale controle over de twee displays. Beiden kunnen met een maximale resolutie van 1080p (Full HD) worden aangestuurd.

Conclusie

Snel, compact en simpel. Dat is het idee achter de SD3600 Docking Station van Kensington. De dock levert je alle aansluitingen die je nodig hebt en is bovendien gemakkelijk te installeren en weg te werken. Niets op aan te merken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.