CI+-logo
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

IBC: Wat CI+ 2.0 je gaat brengen

Voor wie nog nooit van CI+ heeft gehoord, dit is een smart card voor in je TV. UPC, Ziggo en anderen werken ermee zodat jouw TV gecodeerde signalen op de kabel kan decoderen. Bijvoorbeeld voor het bekijken van (HD) kanalen uit een premium pakket.

De CI+ kaart is wat mij betreft al een interessant alternatief voor de lelijke kasten waar de meeste kabelaars mee aankomen. Je hebt dan geen extra stopcontact en geen extra schapruimte nodig. Daarnaast gebruik je alleen de afstandsbediening en functies van jouw TV. Als je al een SMART TV hebt, dan is een CI+ kaart dus de perfecte uitbereiding.

Toch zijn de leveranciers van de TV kanalen niet helemaal happy met de CI+ kaart. Hoewel het velen niet zal uitmaken dat je niet binnen hun interface kijkt, missen de maatschappijen wel omzet door het ontbreken van video on demand diensten op een CI+ kaart. Als je dan al video on demand gebruikt, zal je dus eerder de dient gebruiken die standaard op jouw SMART TV aanwezig is.

Om toch dit soort diensten aan de jullie (de gebruikers) aan te bieden wordt hard gewerkt aan CI+ 2.0. Deze nieuwe kaarten doen in de basis hetzelfde, maar zijn in staat om toch de complete interface van bijvoorbeeld een UPC te tonen en daarmee ook de verschillende on demand diensten.

De nieuwe CI+ 2.0 standaard zal niet werken op TV’s die niet compatible zijn. Daarnaast is de standaard nog niet af. Het zal dan ook even duren voor we het eindresultaat te zien krijgen.

Eén reactie

  1. Je kunt sinds eind 2013 met de CI+1.3 Interactieve CAM bij Ziggo alle Video on Demand diensten vinden en kijken op je CI+1.3 TV (heel veel modellen van 2013 en nieuwer) zonder losse ontvanger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.