Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

KPN ruilt Digitenne ontvangers in voor CI+ modules

Wie recent lid wilde worden van Digitenne, kreeg al een CI+ module aangeboden. Ook oudere abonnementhouders kunnen hun totaal niet duurzame decoders nu inruilen voor een CI+ insteekkaart voor de TV.

Door een CI+ insteekkaart voor de TV te gebruiken, maak je gebruik van de DVB-T decoder die toch al in jouw TV aanwezig is en dus al stroom krijgt. Hier hoef je geen apart kastje meer van stroom te voorzien. Bovendien maak je ook gebruik van de afstandsbediening en navigatie van de TV zelf en kijk je dus eigenlijk digitale TV zoals de maker van jouw TV het heeft bedacht. Die extra afstandsbediening hoeft dus ook niet meer.

Andersom kan KPN de ondersteuning van de hard- en software van de decoders afbouwen, wat scheelt op de personeelskosten. En minder hardware in omloop brengen staat gelijk aan minder hardware op de afvalberg.

Er lijkt dus eigenlijk geen reden te zijn voor Digitenne gebruikers om de overstap naar CI+ niet te maken… tenzij je een wel heel oude TV hebt die geen gleuf heeft voor deze kaart.

Eén reactie

  1. Kpn wil niet zonder meer omruil toestaan.
    Moet bekeken worden of decoder niet meer goed functioneerd..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.