Tesla gaat auto’s produceren in België

Tesla heeft al eens aangegeven dat het haar elektrische bolides ook in Europa wilt gaan bouwen. Als we de geruchten uit Vlaams België mogen geloven dat zou Tesla een plekje krijgen op het terrein van Ford in Genk.

Nu komt het leeuwendeel van de Tesla’s nog uit het Amerikaanse Fremont. Daar moet Tesla dit jaar in totaal 21.000 van haar Tesla S modellen van de band laten lopen. Die locatie heeft voldoende capaciteit om op te schalen, maar Tesla wil meer.

Tesla gaat naast de Model S ook de Model E voeren. Een kleinere wagen die minder moet kosten. Deze zal naar vermoeden in Genk worden geproduceerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.