Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Samsung Galaxy Tab3 Book Cover met 4.5 sterren.

The Good
  • Mooie pasvorm
  • Goed gebruik van materialen
  • Handige magnetische sluiting
  • Bescherming voor en achter
The Bad
  • De voorkant voelt wat losjes


Waar Apple de Smart Cover voor haar iPad’s heeft, heeft Samsung de Book Cover voor haar nieuwe Tab3 serie. Wij ontvingen van Samsung een Book Cover voor onze Tab3 8.0 die een onverwachte functie aan de tablet toevoegt.

Unboxing

De verpakking van de Galaxy Tab3 Book Cover bevat niet meer dan de cover zelf. Geen verrassingen.

Samsung-Galaxy-Tab3-Book-Cover-Packshot

Design

Bij onze witte Tab3 8.0 kregen we ook keurig een witte versie van de Book Cover. Net als voor de tablet zelf, heeft Samsung veel tijd gestoken in de vormgeving van het plastic. Ook nu ziet en voelt het plastic solide aan.

Samsung-Galaxy-Tab3-Book-Cover-Bovenkant

Zoals je mag verwachten van Samsung, is het design van de hoes perfect op maat. Samsung laat zelfs de aluminium rand van de Tab3 zichtbaar. Een leuk detail. Aan de kant van de volumeknoppen zitten bovendien rubber voetjes. Niet alleen ideaal voor wanneer je de tablet vertikaal in de boekenkast schuift, maar natuurlijk essentieel om de tablet overeind te zetten.

Samsung-Galaxy-Tab3-Book-Cover-Zijkant

Magnetisch

De Book Cover is een slim stukje techniek dat veel gebruik maakt van magneten. Net als de Smart Cover van de iPad, ontwaakt de Tab3 wanneer je de cover opent en kun je hem op die manier ook weer in standby schakelen.

Helaas zijn de magneten niet zo sterk als bij de iPad waardoor de flexibele voorkant in gesloten toestand wel op en neer kan schuiven. Je scherm is wel nog steeds goed beschermd.

Om een rechtszaak van Apple te voorkomen (denk ik), vouwt de Galaxy Tab 3 8.0 Book Cover net even iets anders dan de Smart Cover van Apple. Ook nu komen de magnetische eigenschappen van de cover hierbij kijken. In de meest platte stand zijn het namelijk de magneten die de hoes in vorm houden.

Samsung-Galaxy-Tab3-Book-Cover-Laag

Kijkhoek

In die stand is het ook comfortabel om te tikken op de Tab3. Handig voor iedereen die onderweg verhalen moet uitwerken (mijn situatie). Een standje hoger is de Tab3 heerlijk om TV op te kijken of om met een draadloze controller op te gamen.

Samsung-Galaxy-Tab3-Book-Cover-Hoog

Vergelijking met Apple’s Smart Cover

Dat ik de Smart Cover van de iPad aanhaal als vergelijking is natuurlijk niet heel vreemd. Hoewel het flexibele deel niet zo strak sluit als op de iPad, heeft het ontwerp van de Book Cover toch wel een heel groot voordeel ten opzichte van de Smart Cover. Met één product is namelijk niet alleen het scherm beschermd, maar ook de achterkant van de Tab3. Apple heeft daar zelf niets voor gemaakt.

Conclusie

Bescherming voor je tablet is tegenwoordig een must-have. Zo ook in het geval van de Tab3 van Samsung. Met de Book Cover komt Samsung zelf met een complete oplossing voor de voor- en achterkant van de tablet. Een oplossing die erg mooi om de tablet past en bovendien erg functioneel is. Een prima aankoop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.