Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Nieuwe USB chips dragen bij aan minder energieverspilling

Wil je serieus stroom besparen? Trek dan elke lader en adapter die je gebruikt uit het stopcontact en plaats ze alleen wanneer ze nodig zijn. Doe je niet toch? Ik en velen anderen met je ook niet. Maar goed dus dat STMicroelectronics met een nieuwe USB chip komt die ons een handje gaat helpen.

De nieuwe USB chip detecteert namelijk aangesloten apparaten en schakelt de stroomtoevoer aan of uit afhankelijk van de laadbehoefte van het aangesloten apparaat. De nieuwe chips zijn niet alleen toepasbaar in laders, maar ook in computers.

Dat laatste is interessant, want ook in computers kunnen de chips een individuele USB poort aan of uitschakelen om apparaten te laden. Dit terwijl de computer softwarematig is uitgeschakeld. STMicroelectronics ontwikkeld twee verschillende chips. Een 1 ampère model om smartphones snel te kunnen laden en een 2 ampère model dat ook tablets kan snelladen.

ATMicroelectronics is geen fabrikant van consumentenproducten. Ze maken enkel de chips. Het is dus even afwachten tot we de chips in onze volgende mac, pc of smartphone lader tegen gaan komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.