Kobo introduceert 3 nieuwe tablets en één e-reader

Zo’n week voor de IFA komt Kobo met een enorme line-up van nieuwe ereading producten. Kobo komt dit jaar nog met drie nieuwe Arc tablets en één eInk e-reader.

Kobo Arc 7

De nieuwe Arc 7 is de budgettablet waar Kobo mee de markt op komt. Het 7 inch display heeft een vrij standaard resolutie van 1024×600 pixels en onder de motorkap ligt een rustige 1.2GHz dual-core CPU die 1GB aan RAM beschikbaar heeft. Je krijgt 8 GB aan opslagruimte en natuurlijk toegang tot een micro-SD slot. Qua specs is dit alles behalve slecht voor de €149,99 die deze tablet op moet brengen. De Arc 7 draait op Android 4.2.2.

Kobo-Arc-7

Kobo Arc 7HD

Met de Arc 7HD haal je een serieuze concurrent voor bijvoorbeeld de Tab3 van Samsung in huis en dat voor slechts €199,99/€249,99. Het prijsverschil zit hem in de beschikbare opslagruimte. Voor vijf tientjes ga je namelijk van 16GB naar 32GB. Qua prijsverschil is de 32GB wat ons betreft dan ook de aanrader omdat je nog steeds een Micro-SD slot hebt, maar een snelle Micro-SD kaart van 16GB qua prijs niet veel zal schelen.

Het display van de Arc 7HD heeft de indrukwekkende resolutie van 1920×1200 pixels. FULL-HD films kijken zal dus geen probleem zijn en met 232 pixels per inch moet het display ook bij het lezen prettig aanvoelen aan de ogen.

Onder de motorkap heeft Kobo een stevige Nvidia Tegra 3 chipset liggen. Dit is een quad-core model op 1,7GHz (Nvidia geeft echter aan dat deze processor maximaal 1,6GHz aan kan in een quad-core configuratie) met 1GB DDR3L aan werkgeheugen (RAM). Het voordeel van de Tegra 3 is dat deze een vijfde core heeft voor het simpele rekenwerk. Wanneer je dus aan het lezen bent, of zelfs maar gewoon aan het internetten, zorgt deze extra core er voor dat je batterij een stuk langer meegaat. Voor de gamers ligt er een ULP GeForce GPU in. Aan de voorkant is nog een 13 megapixel/720p HD camera te vinden voor SKype gesprekken.

Kobo-Arc-7-HD-2

Kobo Arc 10HD

Wanneer het om entertainment gaat, lijkt de Kobo Arc 10HD heeft niet alleen een 10 inch display met een resolutie van 2560×1600 pixels (300 pixels per inch), maar ook een dikke quad-core Nvidia Tegra 4 CPU die op 1,8GHz draait met 2GB aan DDR3L Werkgeheugen (RAM) en stereo speakers langs het display. Natuurlijk heeft ook deze Nvidia chipset een extra core voor het rustige werk.

Ook deze tablet heeft een 1,3 megapixel/720P camera aan de voorkant. Daarnaast krijg je 16GB aan opslagruimte. Dit alles haal je voor €379,99 in huis.

kobo-Arc-10-HD

Algemeen

Alle tablets van Kobo zijn Google Certified. De grafische schil die Kobo met Reading Life toevoegt blokkeert je niet in jouw Android experience. Een simpele swipe naar links en Reading Life wordt verruilt voor de standaard Android desktop. Daarmee slaat Kobo een andere richting in dan Amazon die je verplicht om in hun skin te blijven en bij hun shop de apps te halen. De tablets draaien allemaal op Android 4.2.2 en bevatten de nodige Kobo, Google en sociale apps. Kobo wist met de eerste Arc best goed te scoren.

Kobo Aura

En dan nog even de ‘echte’ e-reader uit de nieuwe line-up. Ik heb het over een nieuwe Kobo Aura. De Aura is voorzien van een 6 inch eInk display. Dit nieuwe display is ontspiegeld en kan 16 grijstinten weergeven meteen resolutie van 212 pixels per inch.

Door een nieuwe techniek is het mogelijk dat de Aura meerdere pagina’s in haar cache opslaat. Hierdoor hoeft de reader minder vaak te laden voor nieuwe pagina’s. Handig!

Standaard is de Kobo Aura uitgerust met een 1GHz CPU en 4GB aan opslagruimte. Via Micro-SD is daar nog eens 32GB aan toe te voegen. De Kobo Aura gaat voor €149,99 over de toonbank en zal er in de kleuren zwart en roze zijn.

Kobo-Aura

Beschikbaarheid

De Kobo Aura ligt vanaf eind september in de winkels. De nieuwe tablets van Kobo volgen laat in oktober.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.