Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Harman Kardon introduceert milieuvriendelijke A/V receivers

Harman Kardon komt met een compleet nieuwe lijn A/V receivers. In de nieuwe lijn gaat het niet alleen om audiokwaliteit en een grote hoeveelheid mogelijkheden, maar ook om milieuvriendelijkheid.

De nieuwe lijn bestaat uit de AVR 151, AVR 161 en de AVR 171 waarbij die laatste over echt alle nieuwe snufjes beschikt. Zo beschikt de AVR 171 over bluetooth, AirPlay, vTuner en DLNA ondersteuning. Ook beschikt deze receiver over 6 HDMI poorten waaronder één MHL poort. MHL gebruik je om je smartphone, tablet of camera aan te sluiten.

Ook interessant is de samenwerking met Roku. Via de MHL poort is een ROKU Streaming Stick op de receiver aan te sluiten. Hierdoor is de Roku omgeving beschikbaar via de nieuwe AVR receiver. Roku heeft toegang tot 750 streaming kanalen (hoewel een aantal betaald zijn).

De nieuwe systemen ondersteunen Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio decoding. Daarnaast zijn ze te bedienen via een Android of iOS app. De versterkers beschikken over een switch-mode stroomvoorziening en de 161 en 171 zijn voorzien van Harman NSP (Natural Sound Processing).

Beschikbaarheid

De nieuwe receivers zijn per 1 september verkrijgbaar. De AVR 151 gaat €349 kosten. De AVR 161 gaat voor €449 over de toonbank en de AVR 171 voor €599.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.