Zoals we wel weten is Wolfenstein terug en hoe, Wolfenstein the new order. De Duitsers hebben de oorlog gewonnen en aan jou de taak om dat toch even recht te zetten. Vandaag had ik op GamesCom de mogelijkheid om de demo alvast te spelen.

xl_Wolfenstein-TNO-3-624

Je begint in de puin om je vervolgens een baan te vechten naar een lab. De npc’s zijn pittig, ze anticiperen op jou door weg te duiken als ze onder vuur liggen, maken schijnbewegingen en proberen je te omsingelen. De npc’s in de demo waren soldaten, officieren zoals je ze mag verwachten en mechs met verschillende wapens.

wolfenstein-530-610

Het is geen game waar je doorheen jaagt. Dekking zoeken is het beste wanneer je tegen meer dan drie vijanden staat. Maar die dekking is ook niet heilig, deze kan namelijk kapot. Wanneer je schade hebt vult dit langzaam weer aan. Er is ook armor die npc’s droppen of die je kunt vinden in een afgelegen kamertje.

De wapens waren redelijk authentiek, handwapens en machinegeweren die je dual wield kon dragen mocht je dat willen. Er was een wapen om kettingen mee te laten smelten of gaten in ventilatierooster mee te branden. Veel meer ben ik niet te weten gekomen over dit wapen.

De gameplay was erg goed opgezet. Je had meerdere wegen om langs npc’s te komen en verschillende manieren om ze uit te weg te ruimen. Het switchen van wapens was erg gemakkelijk en overal kon je ammo, health en armor vinden als je maar weet waar je moet zoeken.

Wolfenstein-The-New-Order-Gameplay-Screens-Knifing-Combat-570x242

De game staat gepland voor 2014.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.