Logo GadgetGear.nl
Picture of Kevin Krechting
Kevin Krechting

GamesCom: FIFA 14 nieuwe features

Tijdens de GamesCom heeft EA wederom wat extra’s uit de doeken gedaan omtrent de populaire game Fifa 14. Er was zelfs een Duitse voetballegende aanwezig om dit kracht bij te zetten.We hebben al het één en ander geschreven over de nieuwe game maar ook nu weer EA ons weer meer te vertellen. Hieronder een kort overzicht wat dat allemaal geweest is.

Fifa 14 krijgt een Legendteam met daaronder deze groep spelers die alleen verkrijgbaar zullen zijn op de Xbox360 en Xbox One. Deze spelers kun je ook tegenkomen in ultimate team! De legende Matthäus was aanwezig om dit sterrenensemble bekent te maken.

FIFA 14 Ultimate Team Legends
Dennis Bergkamp Fernando Hierro Robert Pirès
Oliver Bierhoff Filippo Inzaghi Frank Rijkaard
Sol Campbell Patrick Kluivert David Seaman
Fabio Cannavaro Henrik Larsson Teddy Sheringham
Rui Costa Jens Lehmann Andriy Shevchenko
Hernán Crespo Gary Lineker Davor Šuker
Frank de Boer Freddie Ljungberg Marco van Basten
Marcel Desailly Paolo Maldini Edwin van der Sar
Paulo Futre Lothar Matthäus Ruud van Nistelrooy
Stefan Effenberg Gary Neville Patrick Vieira
Robbie Fowler Michael Owen Christian Vieri
Ruud Gullit Pauleta George Weah
Gheorghe Hagi Pelé Gianfranco Zola

Er komt een nieuwe online modus. De co-op season. Dat is een speciale modus om met z’n tweeën tegen een ander tweetal te strijden om in de hoogste divisies terecht te kunnen komen. het is immers vaak zo dat Fifa spelen met je vrienden leuker is dan alleen. Een slimme zet dus.

fifa14 xbox360_co-opseasons_hub

Er is ook veel werk verzet in de entourage om een wedstrijd heen. Vele stadiums zijn tot in detail uitgewerkt, voor het eerst is ook het publiek mooi uitgewerkt. Er zijn veel pre-match rituelen uitgewerkt en spelers hebben nu zelfs interactie met de ballenjongens. En dit zijn maar enkele dingen die aangeven dat EA Sports veel moeite heeft gestoken in zaken om de wedstrijd heen. Al met al komt de wedstrijd daardoor veel meer tot leven en is de sfeer ook tastbaarder.

fifa14_xbox360_ps3_pc_donbassarena

Er zijn veel nieuwe competenties bijgekomen, vooral veel Latijns-Amerikaanse maar helaas nog steeds niet onze spectaculaire tweede divisie. Wie weet op een dag. Er zijn nu in totaal 33 divisies, over de 600 clubs en meer dan 16,000 spelers in de database van Fifa. Dat zijn nogal indrukwekkende cijfers.

Fifa 14 is dan gratis te spelen op de mobiel platforms en zodanig ontwikkelt dat het fijn spelen moet zijn. je tapt op een speler naar wie je wilt spelen, je swiped een lijn naar het doel om te schieten. Dit zijn enkele technieken om beter voetval te kunnen spelen op je smartphone of tablet.

fifa 14 mobiel

De demo komt uit op 10 september voor de Xbox360 en de PC, de Playstation volgt later op 11 september. Het spel zelf komt uit 27 september en zal beschikbaar zijn op de Xbox360, PS3, PS vita,PSP, PS2 en PC. De mobiele versie komt uit op zower IOS als Android in de herfst.

Fifa 14 zal ook uitkomen op de Xbox one en de PS4, de datum volgt nog.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.