Logo GadgetGear.nl
Picture of Kevin Krechting
Kevin Krechting

Eerste gameplay van suvival game Dying Light

Dying Light van Techland en Warner Bros. is, zoals de titel doet vermoeden, een horror game over dag en nacht. Overdag is het al gevaarlijk om in deze game te overleven, maar s’nachts komen de geïnfecteerden om je heen pas echt op gang! Nu is de eerste gameplay video vrijgegeven.

dyinglight_slideshow_large_6

De wereld is zoals we deze kennen in zoveel games. Er is een uitbraak geweest waardoor bijna de hele bevolking is geïnfecteerd en jij moet zien te overleven. Een leuk detail hierin is echter dat je een soort freerunner bent en je vrijuit kunt bewegen door de stad heen. Trouwens ook erg handig wanneer je tegen een overweldigende meerderheid staat, je springt op een zombie om hogerop te komen en hebt vette moves om het aantal zombies in de stad enigszins te verminderen. Je hebt keuze uit vier personages met bijbehorende skilltree. Je speelstijl kan dus per personage verschillen. Welke personages er zijn is nog niet bekend.

dyinglight_slideshow_large_2

Overdag is het dus zoeken naar benodigdheden om te kunnen overleven. De zombies zijn dan een mindere dreiging. Ben je te laat binnen? Dan veranderd het speelveld, dan zijn de gewone zombies je minste problemen. Dan lopen er dingen rond die overdag de schaduw opzoeken en s’nachts op jacht gaan en moet je je spelwijze daar op aanpassen. Stealth lijkt dan de beste keuze.

dyinglight_slideshow_large_4

Van de eerste beelden lijkt het een erg vette game waar survivalliefhebbers hun hart mee kunnen ophalen. De game staat gepland voor 2014 en zal te spelen zijn op de PS3, Xbox360, PS4,  Xbox One en de PC. Voor meer informatie ga naar de website van de game.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.