Als het om action cams gaat proberen vele fabrikanten toch vooral een goede GoPro kloon neer te zetten. Zo heel af en toe komt nog wel iets origineels voorbij, maar een sprong naar een nog hogere kwaliteit blijkt vaak lastig. Met de Legria Mini probeert Canon nu de nieuwe standaard te zetten.

De actie camera van Canon valt snel op tussen de concurrentie. Met name omdat Canon niet haar best lijkt te doen om met de kleinste camera te komen. In plaats daarvan komt Canon meteen al met een model waar een LCD display op zit zodat je kunt zien wat je filmt.

Legria-Mini

Daarnaast is de lens voorzien van een door Canon zelf ontwikkelde f2.8 groothoek die Full HD video’s met een beeldhoek van 160 graden vast weet te leggen en 12,8 megapixel foto’s zelfs op 170 graden. Ook zit er een ingebouwde steun en stereo microfoon in. De camera is ook in staat om met fast motion te filmen. Hierdoor wordt het beeld bij afspelen vertraagd.

Voor iedereen die graag connected is, heeft de Legria Mini ook iets te bieden. Hij bezit namelijk een WiFi antenne zodat je beelden meteen het internet op kunt sturen. Ook is het mogelijk om beeld direct naar een iOS of Android apparaat te streamen. Zo kun je jouw smartphone of tablet als remote viewfinder gebruiken. Via DLNA kunnen opgenomen beelden bovendien naar Smart TV’s en andere apparaten worden gestuurd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.