Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Pip laat je relaxen door te gamen

De PIP is een nieuwe draadloze sensor die moet helpen om te ontspannen door te gamen. De kleine sensor gaat haar laatste week op Kickstarter in.

De PIP heeft als belangrijkste taak om het stressniveau bij de gebruiker te meten. Om dit te doen pak je de PIP vast tussen duim en wijsvinger.

Er zijn een paar games voor de PIP gemaakt. Hoe minder stress de PIP meet, hoe beter je de game speelt. Dit geeft natuurlijk weinig echt creatieve mogelijkheden, maar dat maakt het idee achter de PIP niet minder interessant.

Wat zou er namelijk gebeuren wanneer nieuwe generaties controllers of smartphones stressniveaus kunnen meten? Een smartphone zou je kunnen aanbevelen om even rust te nemen. Een maker van consolegames zou echter het moeilijkheidsniveau van een game op jouw gemoedstoestand aan kunnen passen. Ben je niet gespannen genoeg? Dan is de game op dat moment wellicht te gemakkelijk voor je.

De PIP is nu voor 60% gefinancierd, maar heeft haar tijd op Kickstarter er bijna opzitten. De kans dat de PIP voldoende gefinancierd zal worden en ook in de schappen populair gaat worden is nog maar de vraag. Toch denk ik dat dit niet de laatste keer is dat we deze techniek tegen gaan komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.