Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Ambilight XL voor het eerst in de Elevation TV

Op het kantoor van TPVision mochten we niet alleen kennismaken met Ambilight XL en de samenwerking van die techniek met de Philips Hue lampen, maar ook met de Elevation. De eerste design TV die met Ambilight XL is uitgerust.

Ambilight XL is achterop de Elevation te vinden en bestaat uit een strip van 94 LED’s die met eigen lenzen rondom de TV schijnen. Daarnaast is het mogelijk om de Philips Hue lampen met de TV te koppelen om zo de ervaring helemaal speciaal te maken.

De reden dat Ambilight XL voor het eerst op de Elevation te vinden is, is omdat de TV een poot heeft die gemaakt is om een zwevend idee te geven. Het is namelijk een dunne, driehoekige pilaar die het gewicht van de TV op de voet overbrengt.

Philips-Elevation-Voet

Ook de voet zelf is bijzonder qua vormgeving. Philips heeft namelijk voor een glazen voet gekozen. Deze geleid het licht van de onderste Ambilight verlichting beter.

De Elevation zelf heeft een beelddiagonaal van 60 inch of 152CM. De TV is slechts 13,5mm dun. Dit heeft Philips bereikt door de TV aan de achterkant van een glasplaat te voorzien. Glas is namelijk erg sterk en biedt daarmee voldoende steun voor het display. Met plastic was dit niet mogelijk.

Philips levert een afstandsbediening van geborsteld aluminium mee met de TV. Deze heeft aan de achterkant een volledig qwerty toetsenbord en kan ook als muis in apps worden gebruikt.

Philips-Elevation-Moodshot

De Smart TV maakt gebruik van WiFi en heeft ondersteuning voor Miracast. Daarmee is het mogelijk om het beeld van jouw smartphone of tablet op de TV weer te geven. Ook is het mogelijk om met een tweede tuner in de Elevation TV beelden naar een smartphone of tablet door te sturen. Daarnaast kan de tweede tuner beelden via DLNA naar andere apparaten doorsturen.

Beschikbaarheid

De Elevation ligt in het derde kwartaal van dit jaar in de winkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.