Philips combineert Ambilight met de Hue LED lampen

TPVision, het bedrijf achter de Philips TV’s, heeft Ambilight vernieuwd. Naast de toevoeging van Ambilight aan de onderkant van de TV, is er nu ook een verbinding met nieuwe Hue lampen. Deze Verbinding werkt zelfs met oudere Ambilight TV’s

Het nieuwe Ambilight heeft de naam Ambilight Xl meegekregen en zit bij de nieuwe Elevation TV ( daar zo meer over) als lichtstrip aan de achterkant. Door gebruik van lenzen wordt het licht rond te TV gestrooid. In het geval van de Elevation gaat het daarbij om 94 LED’s.

Onder de noemer Ambilight+Hue is het nu ook mogelijk om de Hue LED lampen van Philips aan jouw Ambilight TV te koppelen. Zelfs wanneer dit een al wat ouder model betreft (vanaf modeljaar 2011). Via een Android of iOS app kun je aangeven waar de lampen zich in de buiskamer bevinden. Hierna worden ze onderdeel van de show.

In Amsterdam kregen we een voorproefje van Ambilight XL en de nieuwe Hue. Een ervaring die niet in foto’s of tekst uit te leggen is. Het is echt bijzonder om te zien hoe de hele huiskamer onderdeel van een film kan worden. Het maakt voor filmliefhebbers de keuze voor een Philips TV dan ook wel heel interessant.

Heb je nog geen Hue lampen, dan zijn de E27 Hue lampen in de meeste gevallen de makkelijke start met het Hue systeem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events